Knežević i Bulatović idu kod Vučića

Predsjednik Srbije primiće predstavnike srpskih partija, Matice srpske i Srpske kuće
231 pregleda 82 komentar(a)
Ivica Dačić, DF, Foto: Savo Prelević
Ivica Dačić, DF, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.08.2018. 05:38h

Članovi predsjedništva Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Predrag Bulatović biće u delegaciji predstavnika Srba koji će se u nedjelju sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je “Vijestima” iz tog političkog saveza. Vučić je najavio da će se 5. avgusta u Beogradu sastati sa predstavnicima srpskih partija u Crnoj Gor, navodeći da je Srbija uz svoj narod u Crnoj Gori i da će im pomoći da “opstanu i da se diče svojim srpskim rodom”. “Uradili smo Srpsku kuću u Crnoj Gori, Matica srpska u Crnoj Gori biće na srpskom budžetu. Ima novca dovoljno, pomoći ćemo da Srbi opstanu, da se ne stide svog imena i prezimena i da se diče svojim srpskim rodom”, rekao je Vučić.

Prema informacijama “Vijesti” na sastanku u Beogradu neće biti predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića, zbog problema sa ličnim dokumentima. Iz Nove su “Vijestima” kazali da će svakako imati svoje predstavnike na sastanku sa predsjednikom Srbije. Mandiću i Kneževiću ukinuta je mjera oduzimanja pasoša. Po predlogu Specijalnog tužilaštva, sud je liderima DF-a odredio mjeru nadzora kojom je predviđeno obavezno povremeno javljanje Upravi policije.

Sastanku sa Vučićem prisustvovati i direktor Srpske kuće u Podgorici Emilo Labudović, predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić a svog predstavnika poslaće i Matica srpska. Prema saznanjima “Vijesti”, Vučić će održati zajednički sastanak sa svim predstavnicima srpskih partija, a zatim i će sa njima održati i bilateralne razgovore. Mandić se posljednji put sa Vučićem sastao u februaru prošle godine, kada je dogovoreno otvaranje Srpske kuće u Podgorici. Prije toga sastali su se i krajem decembra 2016. u okviru Vučićevih redovnih konsultacija sa predstavnicima srpskog naroda u regionu.

Bonus video: