Knežević: Osuđujem akt bezumlja, u kojem su stradali nevini građani, vjernici na Novom Zelandu

"Porodicama nastradalih, državnom rukovodstvu i narodu Novog Zelanda, nama daleke, ali savremene zemlje visokog civilizacijskog iskoraka, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća, u nadi da se takvo bezumlje na tim i drugim prostorima više nikada neće i ne smije ponoviti"
2192 pregleda 2 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Kao predsjednik Demokratske narodne partije, u ime svoje, kao i članova i simpatizera ove partije, pridružujem se svim dobronamjernim građanima Crne Gore, koji jednodušno osuđuju akt bezumlja, u kojem su stradali nevini građani, vjernici na Novom Zelandu, usljed pomračenja uma manijakalnog ekstremiste, saopštio je danas predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević.

Najmanje 49 osoba poginulo je juče u u napadu na dvije džamije u Krajstčerču, trećem gradu po veličini u Novom Zelandu, saopštila je policija.

Brenton Tarant, muškarac koji je identifikovan kao napadač, na municiji koju je koristio u napadu imao je, između ostalog, ispisana i imena Marka Miljanova i Baja Pivljanina.

"Porodicama nastradalih, državnom rukovodstvu i narodu Novog Zelanda, nama daleke, ali savremene zemlje visokog civilizacijskog iskoraka, upućujem izraze najiskrenijeg saučešća, u nadi da se takvo bezumlje na tim i drugim prostorima više nikada neće i ne smije ponoviti. Uvjeren da se čitav civilizovani svijet gnuša postupka, koji je bolno odjeknuo u cijeloj multikonfesionalnoj miroljubivoj svjetskoj zajednici, ističem da je to i takvo zlodjelo i bezumlje nepojmljivo za Crnu Goru danas, koja u multinacionalnom skladu i civilizacijskim tekovinama vidi najveće vrijednosti i domete naše zemlje, ali i savremenog čovječanstva u cjelini", istakao je Knežević.

On je dodao da ovaj tragični događaj predstavlja i dodatno upozorenje da čovječanstvo mora konačno jednom stati na put ekstremizmima svih boja, ali i sprovoditi pojačane mjere predostrožnosti da se ovakvo zlodjelo više nikad nigdje ne ponovi.

Bonus video: