Kusovac: Božović će se teško pomiriti sa realnošću, finansije Tivta stabilne

Predsjednik opštine Tivat je naveo da je u 2018. godini, u javnim finansijama Opštine Tivat ostvaren je porast svih vrsta zaduženja kao i uplata
1440 pregleda 1 komentar(a)
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković

Još jednom: na žalost svih sličnih gospodinu Božoviću i njegovoj partiji, finansije Opštine Tivat su stabilne i nema prepreka u funkcionisanju organa lokalne uprave, poručio je u saopštenju predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac.

Kusovac je reagovao na navode predsjednika OO Crnogorske u Tivtu, Gorana Božovića.

Kusovac je poručio da će se Božović teško pomiriti sa činjenicom da je jedno realnost a drugo fikcija, te dodao da su "to su već pitanja ili problemi kojima se bave posebni stručnjaci".

"On je, nema sumnje, 'svestrana ličnost' pa se bavi kvalifikacijama i sposobnostima svih zaposlenih u Opštini, finansijskom analizom i ekonomskom ekspertizom, pravi projekcije bankarskog poslovanja, pojašnjava procedure stečajnog bankarstva, jadikuje i ljuti se – sve u jednom saopštenju. I sve uzalud – Opština Tivat ima stabilne finansije i tako će i ostati. Najveći dio njegovih 'optužbi' ne vrijedi ni komentarisati – prepisuje ih iz saopštenja u saopštenje, a pri tome svi u Tivtu znaju jedno – ko o čemu manipulant o 'manipulacijama'", ocijenio je Kusovac.

Kusovac je rekao da je samo Božović u takvom utisku kada o bivšim kolegama govori u ružnom i neprihvatljivom kontekstu.

"Aktivnosti Opštine Tivat karakteriše realizacija brojnih projekata u cilju razvoja Tivta u svim oblastima. Ostvaruju se rezultati na svim poljima, počev od putne infrastrukture, komunalne djelatnosti, podrške razvoju poljoprivrede, socijalne politike, kulture i kulturnog ambijenta i unapređenja turističko-investicionih potencijala".

Kusovac je naveo da je u 2018. godini, u javnim finansijama Opštine Tivat ostvaren je porast svih vrsta zaduženja kao i uplata.

"Na teritoriji Opštine Tivat trenutno se realizuju radovi ukupne vrijednosti 4,37 miliona eura. Do jula će biti završena druga faza MR1 saobraćajnice, počinje izgradnja Centra za djecu sa smetnjama u razvoju, Opština je obezbijedila značajna sredstva za asfaltiranje lokalnih puteva. Mnogi drugi projekti će biti započeti ili završeni u ovoj godini – poput renoviranja svih kulturnih ustanova u Tivtu", zaključio je u reagovanju predsjednik Opštine Tivat.

Bonus video: