Kusovac, Nenezić i Jevrić uz Đukanovića na sastanku koji opozicija naziva opijelom

Tivatski DPS podržava vrh partije koji je suočen sa ozbiljnom krizom zbog afera "Koverat" i "Atlas", opozicija im poručuje da se pripreme za pakao odlaska sa vlasti
4303 pregleda 0 komentar(a)
Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković
Predsjednik Opštine Tivat, Siniša Kusovac, Foto: Siniša Luković

OO DPS Tivta dao je “nedvosmislenu podršku” rukovodstvu te partije i zaključio da se “ne treba udaljavati od važnosti posvećenosti realizaciji Programa partije i sveukupnog sistema vrijednosti DPS-a”.

Saopšteno je to nakon što je održana sjednica OO vladajuće tivatske stranke kojoj su prisustvovali i koordinatori u ime Predsjedništva DPS Predrag Nenezić i Izvršnog odbora Goran Jevrić. OO je kako je saopšteno, razmotrio Izvještaj o realizaciji izbornog programa partije, rada kluba odbornika, a “poseban akcenat je stavljen na realizaciji kapitalnih i drugih investicija koje se realizuju u Tivtu tokom 2018. godine sa akcentom na dinamiku realzacije istih.”

“Predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac napomenuo da je u prethodnoj godini u cilju efikasnijeg rada donijeta Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Tivat i da je tom organizaciom preciziran određeni broj sekretarijata službi, sve sa ciljem daljeg unaprijeđenja rada lokalne administracije u cilju efikasnijeg rada i u interesu građana Tivta", stoji u saopštenju uz napomenu da su koordinatori članove OO obavijestili o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori te da je “kroz učešće članova OO posebno istaknut značaj uspjeha državne politike na međunarodnom planu jer je Crna Gora 12 godina od obnove nezavisnosti postala regionalni lider euroatlanskih integracija i postala 29-a članinica prestižne globalne bezbjedonosne i ekonomske organizacije NATO, što je dodatno pojačalo imidž Crne Gore kao prestižne investicione destinacije.” Tivatski DPS-ovci zaključili su i da je “važno i dalje nepokolebljivo istrajavati na političkim premisama i sistemu vrijednosti koja se realizuje poslednjih deceniju”.

Osvrćući se na tvrdnje DPS-a, OO Crnogorske Tivat juče je saopštio da je usvajanje nove Odluke o organizaciji i načinu rada lokalne uprave samo dvije gdone nakon što je Kusovac već jednom reformisao opštinsku upravu, dokaz da su on i DPS radili pogrešno i sa poraznim rezultatima.

“Udvostručili su broj zaposlenih, vještački razdvajali i udvostručili broj organa kako bi zadovoljili zaslužne partijske vojnike funkcijama kojima većina nijesu ni izbliza dorasli, izmišljali mjesta pomoćnika starješina organa bez ikakve potrebe i smisla, izmišljali uže organizacione jedinice gdje su pojedinci sami sebi bili šefovi, da bi im dali na značaju i povećali im plate. Zapošljavali su ljude nemilice do mjere da je u posljednje dvije godine u organima uprave Opštine Tivat otvoreno više radnih mijesta nego na višemilionskim inostranim projektima u realnom sektoru", saopštio je predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva te partije Goran Božović. On je inače, nedavno javno napustio tivatski DPS.

Božović je istatako da je zbog nekontrolisanog zapošljavanja novih kadrova, zgrada Opštine Tivat sva ispregrađivana radi formiranja novih kancelarije pa je to nedavbo učinjeno čak i sa svečanom slaalom za vjenčanja čiji je dio žrtvovan za smještaj novih nepotrebnih kadrova. On je naveo da Opština Tivat i nakon nove Odluke ima ukupno čak 19 raznih organa – isto koliko i glavni grad Podgorica, te da je „"minimum 50 zaposlenih u lokalnoj upravi višak".

“Sistem je ostao isti, a naročito sistem vrijednosti koji potkrepljuje poltronstvo, poslušništvo, bahatost, neodgovornost, zloupotrebe, ucjene, strah, kupovinu glasova, korupciju, nesposobnost, nekritičnost, nepostojanje kriterijuma kvaliteta i niz štetnih stvari koji vode naš grad u propast... Dok DPS na sastancima na lokalnom nivou raspravlja o euroatlantskim integracijama i ponavlja priču o dva uspješna investiciona projekta, dok govori o stvarima veoma dalekim i već ispričanim građanima Tivta, i dok svoje članove ubjeđuje da moraju skupiti redove jer "pad DPS-a znači pad države Crne Gore", mi iz Crnogorske obećavamo da ćemo se vrlo odlučno boriti protiv njihovih kako rekoše "političkih premisa i sistema vrijednosti“ kojima nas gaze intenzivno i bezobzirno", kazao je Božović.

Tivatska Akcija saopštila je da se na sjednici OO DPS nije raspravljalo o tome što tvrde iz vladajuće partije, već da je "ovaj sastanak imao samo dvije tačke dnevnog reda: 1. Gospodi pomiluj, i 2. Vječnaja pamjat".

"Naš izvori nam kažu da se pojanje izlilo iz svih grudi i duša s takvom iskrenošću i bogoljubavlju da su suze iz očiju prisutnih tekle jače negoli znoj na licu Mila Đukanovića. Anđeosko mnogoglasje, kažu nam, izgleda da je prizvalo i duh svetog velikomučenika Svetozara Krimovičkog, jer su njegovo prisustvo osjetili svi u prostoriji, a Kusovcu i Ivanu Novoselu se čak i ukazao. Ipak, nas u TA najviše je obradovala vijest da se u predivnom horu naročito izdvojio blagougodni sopran gđe Jovanke Laličić, koji je, kažu, u visokim lagama dosezao heruvimske dimenzije", saopštila je ta opoziciona stranka

TA: DPS da se vrati na put pokajanja i primi kaznu

Poručujući da je “vrijeme da se i politika vrati duhovnosti”, iz TA su pozvali lokalno “bogobojažljivo DPS stado” da se ne stidi “priznanja da ste se vratili na put pokajanja i skrušenja, jer taj put prelazi sve zemaljske granice, i državne i of-šor!”

“I, na kraju, da vam se i mi malo u molitvi pridružimo: Bože, daj nam kaznu za sva naša sagrešenja, i očisti nas grešne od bezakonja, jer nikakvo dobro ne učinismo pred Tobom, izbavi nas od zloga, i daj nam radost spasenja...”, stoji u saopštenju TA.

Božović je ocijenio da je "DPS dobro zreo za razvlašćivanje" i dodao da „država nijesu oni, ni slučajno, i ne dozvoljavamo da patriotizmom nazivaju svoja nepočinstva.“

Bonus video: