Medojević: Možete da naučite od nas kako se organizuju protesti i pritiska vlast

"Mirnim šetnjama i pjevanjem pjesmica i vođenjem politike da se nikome ne zamjerimo se ne može stići do cilja” kazao je Medojević
18858 pregleda 122 komentar(a)
PzP, Foto: Savo Prelević
PzP, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.03.2019. 21:38h

Mirnom šetnjom i pjevanjem pjesmica neće se stići do cilja poručio je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji je reizabran na tu funkciju.

On je nakon kongresa partije pozvao sve građane da izađu na protest a mladim liderima u opozociji i liderima protesta poručio da od Demokratskog fronta mogu naučiti kako da organizuju proteste i pritisnu vlast.

“Đukanovićev režim je istjerao državu iz institucija u zgrade se uselila porodica Đukanović. Kada vidite sudove, Vladu, Skupstinu, znate da u njima zive Đukanovići. Moramo poći na ulicu jer je tamo naša država, nasa država je beskućnik jer je porodica Đukanović kidnapovala Crnu Goru”, kazao je on.

Mladim kolegama je poručio da bi im narod povjerovao mora da postoji povjerenje i među njima.

"Da bi ubijedili narod da nam vjeruje moramo da se dogovaramo, mi smo iskusniji, možda mozete da naučite kako se organizuju protesti i pritiska vlast. Mi smo to učinili 2015. Mirnim šetnjama i pjevanjem pjesmica i vođenjem politike da se nikome ne zamjerimo se ne može stići do cilja” kazao je Medojević i dodao da DF želi da se istraže, kako je naveo, sve pljačke Đukanovića, ali i da pita Građanski pokret URA kako Žarko Rakčević hoće da sa Anom Đukanović kupi Institut Simo Milošević.

On je naveo da ne želi da se ponovi 1918. godina i da “Đukanović može da ode kao kralj Nikola sa milijardama koje je opljačkao i ostavi Crnu Goru bez institucija i opljačkanu te da je raskomadaju neke druge države kao kompenzaciju”.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je kazao da DF neće dopustiti ispostavljanje uslova i ucjene ali ni da ih iko preskoči u procesima koji dolaze jer su, kako navodi, oni simbol protesta i pomirenja.

Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je da predsjednik Socijalističke narodne partije prepoznaje “glasove iz opozocije nekih sumnjivih ljudi”.

"Čekaju da nas osude kako bi navodno preuzeli nase glasove, e neće moći. DF-u ne mogu da se uspostavljaju nikakvi zahtjevi i ucjene", kazao je Mandić.

Među snimcima koji su pušteni delegatima i gostima na kongresu našao se i snimak nakon predsjedničkih izbora 2013 na u kojem su optužili sadašnjeg lidera Demosa Miodraga Lekića da ih je izdao.

Bonus video: