Novosel platom i naknadama "šije" i Kusovca

Veću platu od gradonačelnika u decembru su dobili i načelnik Službe zaštite i spasavanja Zoran Barbić, te potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar
3212 pregleda 0 komentar(a)
Novosel, Foto: Siniša Luković
Novosel, Foto: Siniša Luković

Funkcioner lokalne uprave koji najviše košta građane Tivta je predsjednik lokalnog parlamenta Ivan Novosel (DPS), koji mjesečno iz gradskog budžeta na ime plate i odborničke naknade dobije ukupno preko 1.525 eura.

Novosel sa svojim primanjima prednjači u odnosu na sve druge funkcionere lokalne uprave, sudeći prema platnoj listi za decembar prošle godine, objavljenoj na sajtu Opštine. Iza njega po visini primanja je i gradonačelnik Siniša Kusovac koji je u decembru primio platu od 1.234 eura.

Funkcija predsjednika lokalnog parlamenta Tivta do prije nekoliko godina je bila volonterska, pa je onaj ko se na njoj nalazio primao samo odborničku nadoknadu. Dolaskom Novosela sa mjesta gradonačelnika na funkciju predsjednika SO, izmijenjen je Statut Opštine i funkcija predsjednika lokalnog parlamenta koji nema mnogo posla jer godišnje održi maksimum deset sjednica SO, je profesionalizovana i Novoselu omogućeno da zbog toga dobija prilično visoku redovnu mjesečnu platu. Uprkos tome, predsjedniku SO nije ukinuta i odbornička nadoknada koju Novosel uz redovnu platu dobija kao i svi ostali odbornici u SO koji tu funkciju obavljaju volonterski.

Kusovac

Odbornička nadoknada u prosjeku iznosi oko 240 eura mjesečno, zavisno od redovnosti prisustva odbornika zasjedanjima Skupštine, odnosno njegovom dodatnom angažmanu po skupštinskim odborima i komisijama.

Veću platu od gradonačelnika Tivta, u decembru su dobili i načelnik Službe zaštite i spasavanja Zoran Barbić (DPS) koji je inkasirao 1.388 eura, te potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar čija je zarada iznosila 1.315 eura. Drugi potpredsjednik Opštine Ilija Janović (HGI) imao je platu od 1.012 eura, koliko i glavna administratorka Opštine Marija Sijerković (DPS).

Sekretari opštinskih sekretarijata imaju platu koja se kreće u rasponu od 950 eura koliko prima v.d. sekretarka za planiranje prostora i održivi razvoj Tamara Furtula do 1.119 eura kolika je plata sekretarke za kulturu i društvene djelatnosti Dubravke Nikčević (DPS). V.d. rukovodioci opštinskih službi zarađuju od 742 eura kolika je plata čelnice Službe glavnog administratora Tanje Kažanegre (DPS) do 918 eura koliko je primila v.d. rukovoditeljica Službe za javne nabavke Milena Ćipranić (DPS), dok plata v.d. direktora Uprave za inspekcijske poslove Jovice Stojkovića (DPS) iznosi 1.174 eura.

V.d. direktor Direkcija za investicije Bogdan Čučković (DPS) ima platu od 985 eura, a sekretar Skupštine Opštine Goran Babović (DPS) 942 eura. Novoimenovani v.d. načelnik Komunalne policije Novak Leković (DPS) je tokom decembra tek počeo da radi u lokalnoj upravi Tivta, stoga u tom mjesecu nije primio punu platu, već samo 339 eura.

Opština Tivat je krajem prošle godine na platnom spisku imala ukupno 152 funcionera i činovnika, a njihova prosječna zarada iznosi 873,57 eura.

Bonus video: