Pešić: Organizatori protesta okupljeni u Vijestima, sad se javljaju drugi da se kulturno uzdižu

"Krivca za neuspjeh sada traže u organizatorima, koje odbjegli tajkun iz Londona optužuje da su nedorasli ulozi, i komično nudi sebe kao "izvor energije", rekao je on
17030 pregleda 79 komentar(a)
Pešić, Foto: Boris Pejović
Pešić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2019. 18:53h

Konfuzni i apsurdni zahtjevi organizatora protesta odbili su jedan broj građana pa je skup u subotu, koji je najavljen kao "najmasovniji", bio manje posjećen nego prethodni, saopšteno je iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Predsjednik Savjeta mladih DPS-a Nikola Pešić rekao je da je protest završen juče dosta drugačije nego što se prije dvije nedjelje najavljivalo.

"Dakle, niti su demonstranti ostali cijele noći na trgu, niti su nosioci državnih funkcija podnijeli ostavke, kako su to ultimativno organizatori protesta okupljeni oko Koncerna Vijesti zahtijevali", kazao je on.

Prema riječima Pešića, postavljeni zahtjevi, konfuzni i apsurdni, odbili su jedan broj građana pa je jučerašnji skup koji je najavljen kao "najmasovniji", bio manje posjećen nego prethodni.

"Krivca za neuspjeh sada traže u organizatorima, koje odbjegli tajkun iz Londona optužuje da su nedorasli ulozi, i komično nudi sebe kao "izvor energije", rekao je on.

Pešić je kazao da su novi protest zvanični organizatori zakazali za sedam dana.

"U međuvremenu su se javili neki drugi organizatori da se kulturno uzdižu u noćnim časovima ispred Parlamenta".

"Vrhovna komanda protesta, stacionirana u Vijestima, juče je javnosti saopštila da "organizatori imaju različite ideje o nastavku protesta", što u prevodu znači, a to se i na djelu vidi, da uprkos sloganu "Odupri se" kreatori, zvanični i nezvanični organizatori prije svega nijesu uspjeli da se odupru svojim sujetama i neizbježnim podjelama", kazao je Pešić.

Bonus video: