Popović: Gorko crnogorsko iskustvo, protesti uglavnom prerastali u nasilne demonstracije

Popović je kazao da vjeruje da se više nikada neće dozvoliti da „izgubimo Crnu Goru, da nam se ponovi 1918, ni 1988. godina“
11139 pregleda 58 komentar(a)
Popović, Foto: Boris Pejović
Popović, Foto: Boris Pejović

Poslanik Andrija Popović pitao je premijera Duška Markovića da li su državne institucije spremne da zaštite ustavni i pravni poredak Crne Gore u slučaju eventualne radikalizacije dosadašnjih dostojanstvenih i mirnih protesta.

Popović je to naveo u poslaničkom pitanju, na koje će odgovoriti Marković u parlamentu na sjednici 20. marta.

Popović je podsjetio na, kako navodi, gorko crnogorsko iskustvo da su protesti uglavnom prerastali u nasilne demonstracije, koje su vodile destabilizaciji države.

"Podsjećam na 1998. godinu i prevrat i takozvanu antiborokratsku revoluciju, 1998. nakon izbora Mila Đukanovića za predsjednika Crne Gore, 2008. nakon priznanja Kosova, 2015-2016, za vrijeme protesta Demokratskog fronta", naveo je Popović.

On je naglasio da je Crna Gora danas nezavisna i suverena država, članica NATO-a, vjerovatno prva naredna članica Evropske unije.

„Mnogo je urađeno u posljednjih 21 godinu, nesporno uz sijaset grešaka, na polju vladavine prava, ljudskih prava i sloboda, ali i ekonomskih promašaja“, ocijenio je Popović.

Prema njegovim riječima, istorija je učiteljica života, stalno nas podsjeća na razne „marifetluke“ naših političkih protivnika, koji decenijamam mijenjaju samo taktiku i metode borbe sa istim ciljem – urušavanja države.

Popović je kazao da vjeruje da se više nikada neće dozvoliti da „izgubimo Crnu Goru, da nam se ponovi 1918, ni 1988. godina“.

„Vjerujem da je Vlada Crne Gore, države članice NATO-a, i već ojačane državne institucije, spremne da u slučaju bilo kakve potrebe zaštite našu državu, suverenost, državnu teritoriju, pravni poredak i granice slobode, po kojima je svako obevezan da se pridržava Ustava i zakona“, zaključio je Popović.

Bonus video: