SDP: Zbog Kneževićevih informacija saslušati Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića

"Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno iznijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne politčke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine"
1651 pregleda 10 komentar(a)
Ranko Krivokapić i Draginja Vuksanović, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić i Draginja Vuksanović, Foto: Filip Roganović

Poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić, Raško Konjević, Draginja Vuksanović Stanković i Džavid Šabović podnijeli su Odboru za antikorupciju Skupštine Crne Gore zahtjev za kontrolno saslušanje vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, direktora Uprave policije Veselina Veljovića i direktora Agencije za sprječavanje korupcije Sretena Radonjića, saopšteno je danas iz SDP.

U saopštenju se dodaje da je povod saslušanja Stankovića, Katnića, Veljovića i Radonjića rad državnih organa u slučaju informacija koje je javnosti saopštio Duško Knežević, vlasnik Atlas grupe.

"Smatramo da je zbog sistemskog značaja nezakonitosti na koje je gospodin Knežević ukazao, neophodno da Skupština Crne Gore ima blagovremenu i potpunu informaciju o postupanju naslovljenih državnih organa. Stepen društvene opasnosti je takav da nalaže prioritetno postupanje državnih organa, jer imamo javno iznijete dokaze čiju vjerodostojnost treba ispitati, da su visoki funkcioneri jedne politčke partije nezakonito primali novac, time dodatno doveli u pitanje legitimitet parlamentarnih izbora od 2016. godine", navodi se u saopštenju SDP.

Iz te partije su dodali da je neophodno da se Skupština, u okviru ostvarivanja svoje kontrolne uloge na kojoj insistiraju naša domaća javnost i međunarodni partneri, informiše o radu Tužilaštva, Uprave policije i Agencije za sprječavanje korupcije po ovom pitanju.

"Podsjećamo da je u decembru 2018. godine održana zajednička sjednica dva skupštinska odbora po zahtjevu jednog koncesionara i poreskog dužnika, a povodom neplaćanja koncesionih naknada, pa nemamo dilemu da će poslanici DPS-a podržati ovu incijativu cijeneći višestruko veći značaj aktuelnog problema", zaključuje se u saopštenju SDP.

Bonus video: