Stanišić: Saradnja sa dijasporom jedan od prioriteta crnogorske diplomatije

Kako je saopšteno iz Parlamenta, obje strane su iskazale veliko zadovoljstvo upriličenim susretom, posebno imajući u vidu brojnost crnogorskih iseljenika u Turskoj i važnost jačanja njihovih veza sa zemljom porjekla
59 pregleda 4 komentar(a)
Obrad Mišo Stanišić, Foto: Luka Zeković
Obrad Mišo Stanišić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2016. 07:52h

Saradnja sa dijasporom jedan je od spoljno-političkih prioriteta crnogorske diplomatije, poručio je šef Stalne delegacije Skupštne Crne Gore pri Parlamentaernoj skupštini (PS) NATO, Obrad Stanišić.

On se danas u Istanbulu, gdje je učestvovao na Godišnjoj skupštini PS, sastao predstavnicima iseljenika Crne Gore koji žive u Turskoj.

Kako je saopšteno iz Parlamenta, obje strane su iskazale veliko zadovoljstvo upriličenim susretom, posebno imajući u vidu brojnost crnogorskih iseljenika u Turskoj i važnost jačanja njihovih veza sa zemljom porjekla.

„Stanišić je naglasio važnost saradnje sa dijasporom i istakao da ona predstavlja jedan od spoljno političkih prioriteta crnogorske diplomatije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je zajednički ocijenjeno da susreti takve vrste predstavljaju idealnu priliku za uzajamno informisanje i nalaženje zajedničkih i najboljih rješenja za pitanja od značaja za obje strane, kao i da je nastavku saradnje u toj oblasti, u cilju realizacije iznijetih ideja, potrebno posvetiti dodatnu pažnju u predstojećem periodu.

Posebno je naglašena važnost jačanja komunikacija i podizanje nivoa informisanosti svih zainteresovanih za poslovne aktivnosti u Crnoj Gori i širenje mogućnosti za potencijalne investicije.

„Učesnici sastanka su konstatovali da je susret od velikog značaja, jer je obezbjedio razmjenu znanja i ideja iz oblasti koje su od interesa za obje strane, što predstavlja dodatni impuls jačanju saradnje sa dijasporom i trajnih veza iseljenika za zemljom porjekla Crnom Gorom“, navodi se u saopštenju.

Bonus video: