Troškovi suštinski manji, a u stvari veći

Vladin Biro za odnose s javnošću objasnio stavke iz javnog tendera za nabavku za 2019. godinu
1587 pregleda 1 komentar(a)
Nataša Pešić, Foto: Savo Prelević
Nataša Pešić, Foto: Savo Prelević

Suštinski troškovi Generalnog sekretarijata Vlade umanjeni su u odnosu na prošlu godinu, iako se iz javnog poziva za nabavku može zaključiti suprotno jer su troškovi uvećani pošto su pri kabinetu premijera formirana dva nova sektora, saopšteno je iz vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Oni su reagovali povodom teksta objavljenog 12. marta 2019. pod naslovom “Trošak putovanja veći za 45.000 eura”.

“Prošle godine je u okviru reorganizacije uprave ukinuto Ministarstvo evropskih poslova, umjesto koga je u okviru Kabineta predsjednika Vlade formirana Kancelarija za evropske integracije, a dva sektora su ušla u Generalni sekretrarijat Vlade.

U finansijskom smislu, odnosno kada je riječ o rashodima, kompletno nekadašnje ministarstvo je danas u okviru Generalnog sekretarijata Vlade kojim rukovodi Nataša Pešić.

To je osnovni razlog formalnog povećanja troškova. Napominjemo da su suštinski troškovi umanjeni odnosno da danas Generalni sekretarijat Vlade i svi subjekti nastali iz nekadašnjeg Ministarstva evropskih poslova imaju manje rashode nego što su svi ti subjekti imali ranije”, piše u objašnjenju Biroa.

Javnim tenederom za nabavke, koji je objavljen na portalu javnih nabavki, predviđeno je da trošak Sekretarijata bude veći u odnosu na 2018, što se navodi u tekstu “Vijesti”.

Bonus video: