Vučić: Srbija želi bolji položaj srpskog naroda u Crnoj Gori

"Nadam se da ćemo uskoro imati prilike da o tome razgovaramo sa legitimnim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i o svim bilateralnim stvarima sa legitimnim i legalnim predstavnicima Crne Gore", rekao je Vučić
58 pregleda 10 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 24.07.2018. 11:05h

Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i bolji položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upitan da li je saglasan sa ocjenom patrijarha Irineja o položaju srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori, Vučić je rekao da ne može da komentariše ono što izgovara patrijarh, ali da pozicija srpskog naroda svakako nije idealna.

"Nadam se da ćemo uskoro imati prilike da o tome razgovaramo sa legitimnim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i o svim bilateralnim stvarima sa legitimnim i legalnim predstavnicima Crne Gore", rekao je Vučić.

On je, prenosi Tanjug, ponovio da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom.

"Da li smo uvijek zbog svega srećni - nismo i o tome govorimo, a pretpostavljam da nisu ni ovi uvijek srećni sa onim što mi izgovaramo i činimo. A, da li je pozicija srpskog naroda idealna - ko god bi to rekao, a da pripada našem rodu, čini mi se da ne bi govorio istinu", rekao je Vučić.

Bonus video: