Vučinić: Panel održan bez znanja Savjeta Agencije, učesnici izrekli neobjektivne i neargumentovane ocjene

3 komentar(a)
panel, Cemi, MANS, Foto: Savo Prelević
panel, Cemi, MANS, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.03.2016. 10:22h

Panel "Agencija za sprječavanje korupcije - da li smo spremni", koji je organizovao Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), održan je bez znanja Savjeta Agencije, saopšteno je iz tog tijela.

Predsjednica Savjeta, Goranka Vučinić, apelovala je na nevladine organizacije i druge subjekte da prilikom organizovanja panela i drugih događaja u čijem je fokusu rad Savjeta i Agencije, pozovu i članove Savjeta radi, kako je navela, potpunog i objektivnog informisanja javnosti i međunarodnih organizacija o njihovom radu i rezultatima.

"Neprimjereno i krajnje tendenciozno je održavanje panela u čijem je fokusu, između ostalog, rad Savjeta Agencije, a da Savjet nije upoznat o održavanju panela", ocijenila je Vučinić.

Prema njenim riječima, učesnici panela izrekli su neobjektivne i neargumentovane ocjene o radu Savjeta.

"A bez prava članova Savjeta da prisustvuju i kroz dijalog prezentuju činjenice o dosadašnjem radu i inicijativama o proaktivnim mjerama za budući rad Savjeta i Agencije", dodala je Vučinić.

Na panelu koji je održan u srijedu, ocijenjeno je, između ostalog, da sjednice Savjeta Agencije treba da budu javne, da ta institucija mora da nađe model saradnje sa civilnim sektorom, kao i da sam rad Agencije opstruiraju konstantni sukobi unutar Savjeta.

Bonus video: