Vujović: U DPS sistemu vrijednosti kršenje zakona je preporuka za napredovanje u karijeri

"Osuđeni trgovci glasovima, ne da su sankcionisani od svoje partije, već su dobili nagrade", navodi član Predsjednišva Socijaldemokratske partije
2424 pregleda 7 komentar(a)
Vujović, Foto: Savo Prelević
Vujović, Foto: Savo Prelević

Da je bavljenje nezakonitim radnjama, a posebno kupovinom glasova, na cijeni u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) pokazala su nedavna ponovna unaprjeđenja aktera afere Snimak iz Pljevalja, kazao je Ivan Vujović, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP).

Osuđeni nakon afere "Snimak" se vraćaju na velika vrata >>>

"Osuđeni trgovci glasovima, ne da su sankcionisani od svoje partije, već su dobili nagrade. U DPS sistemu vrijednosti kršenje zakona, posebno ako je u funkciji izbornih prevara, preporuka je za napredovanje u karijeri. Pljevaljski slučaj naravno nije usamljen, cijela javnost zna kako su napredovali akteri afere Snimak na državnom nivou. Autor poznate formule 'jedan zaposleni, četiri glasa' je 'kažnjen' tako što je poslat u vrh Državne revizorske institucije, nakon što je preko noći postao ekspert koji nema naravno više nikakve veze sa majkom Partijom. Sa tog mjesta, između ostalog, treba da sankcioniše svakog ko se usudi da slijedii upravo njegovu formula – djeluje logično, ali samo u izvrnutom pinkovskom poimanju stvarnosti", navodi Vujović.

Ovo su, kako je rekao, primjeri koji pokazuju kako DPS tumači insistiranje EU na političkom epilogu i političkoj odgovornosti afere Snimak, na koju pozivaju u svakom svom izvještaju.

"U aferi Koverta umjesto da se kazni odnosno smijeni glavni glumac, jedina informacija koju smo dobili je da je moguće ušao kroz dimnjak u Specijalno tužilaštvo. Ne znamo da li mu je pravosudje na saslušanju obezbijedilo fotelju, kao svojevremeno Momiru Bulatoviću za vrijeme jedinstvenog DPS, ali pouzdano znamo da ne mora da brine. Poput aktera afere Snimak, sigurno ga čeka unaprjeđenje, jer je u praksi pokazao kako se čuva država od “tradicionalnih centara destrukcije”. Svi ovi DPS dužnosnici su u stvari primjerom pokazali da je uslov za sticanje titule patriote vrlo jednostavan i glasi:”Priznajem samo sud svoje partije”. Budući da im vodja stalno poručuje da je partija jednako država, a kako se njegova nikada ne poriče, oni nikakav grijeh počinili nijesu", ističe Vujović.

Vidjelo se, dodaje, kako funkcioniše odgovornost u DPS i na primjeru višedecenijskog drugog čovjeka te partije, nakon što je priznao da je oteo od građana nekoliko budžeta opštine Budva.

"Umjesto da ga partija smijeni, ispade da se on odrekao njih i otišao za Beograd. Primjera ima naravno još bezbroj i svi su, sa malom DPS slovnom modifikacijom, na linije iste poruke koju su nas učili od malena: (K)radi i bićeš nagrađen", zaključuje Vujović.

Bonus video: