Vukčević predložen za predsjednika DIK-a

On bi tu funkciju mogao da obavlja nepunih godinu dana, jer u januaru 2020. godine stiče uslov za odlazak u starosnu penziju
1082 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Zoran Đurić
Sa sjednice Administrativnog odbora, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.02.2019. 16:14h

Administrativni odbor predložio je Skupštini da za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) imenuje diplomiranog pravnika Đorđija Vukčevića.

Ukoliko ga Skupština imenuje, Vukčević bi tu funkciju mogao da obavlja nepunih godinu dana, jer u januaru 2020. godine stiče uslov za odlazak u starosnu penziju.

To je bila i jedna od zamjerki koju je na odboru iznio Raško Konjević (SDP), navodeći da Vukčević neće moći da obavlja funkciju u punom mandatu i da će za 10 mjeseci morati da biraju novog predsjednika.

Predsjednik Odbora Ljuiđ Škrelja (DPS) je odgovorio da Vukčević u ovom trenutku ispunjava sve uslove predviđene konkursom, te da niko nema pravo da vrši diskriminaciju tako što će mu reći da “sjedi kući i čeka penziju”.

Konjević je naglasio da je Vukčević bio član DPS-a, ali da o tome na Internetu nema preciznijih podataka, jer je ta stranica izbrisana.

Član Odbora Milorad Vuletić (DPS) istakao je da bi DIK izborom Vukčevića odradila “izuzetno složen posao na najbolji način”.

Predlog za Vukčevićevo imenovanje je podržalo šest članova odbora i predsjednik Ljuiđ Škrelja. Konjević se nije izjašnjavao, jer je odbijen njegov predlog da se odloži izbor predsjednika DIK-a i organizuje konsultativno saslušanje sa kandidatima koji su predloženi za obavljanje te funkcije.

Vukčević je radnu karijeru započeo u organima Opštine Titograd 1976. godine. Bio je generalni sekretar savezne Vlade SRJ, potpredsjednik Opštine Podgorica, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, glavni administrator Opštine Kotor...

Bonus video: