Vukićević: Šire konsultacije o predsjedničkom kandidatu opozicije bile bi javno odgovorne

Vukićević je agenciji MINA saopštila da Demos sve ozbiljne izjave opozicije tretira sa kolegijalnom pažnjom „i prihvatamo kao sasvim prirodno da predsjednik jedne stranke iznese javno svoje viđenje o kandidaturi na predstojećim predsjedničkim izborima“
50 pregleda 0 komentar(a)
Anka Vukićević, Foto: Savo Prelević
Anka Vukićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.08.2017. 16:59h

Zajedničke konsultacije oko predsjedničkog kandidata bile bi javno odgovorne, i pored činjenice da bi Demos mogao imati kompetentnog kandidata na predstojećim izborima, saopštila je Anka Vukićević, poslanica Demosa.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, ocijenio je ranije da opozicionog kandidata za predsjednika mogu predložiti samo oni koji do sada nijesu izgubili na izborima, a da prije odluke treba provjeriti rejting kandidata.

Vukićević je agenciji MINA saopštila da Demos sve ozbiljne izjave opozicije tretira sa kolegijalnom pažnjom „i prihvatamo kao sasvim prirodno da predsjednik jedne stranke iznese javno svoje viđenje o kandidaturi na predstojećim predsjedničkim izborima“.

„Mišljenja smo da bi bilo poželjno da se u širem demokratskom opozicionom spektru napravi jedan krug razgovora koji bi osim političkih partija okupio građanske asocijacije. I pored činjenice da bi Demos mogao imati kompetentnog kandidata na predstojećim izborima, javno odgovorno bi bilo napraviti šire zajedničke konsultacije“, poručila je Vukićević.

Bonus video: