SDP Krapoviću: Jasni ste nam vi, zgrožena demokratska javnost čeka reakciju vašeg predsjednika

"Teško je povjerovati vam da nijeste znali kakve će se sve poruke čuti sa skupa, a još teze prihvatiti što ste oćutali iz prvog reda uvrede na račun Crne Gore, posebno one o 'ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora'"
59 pregleda 15 komentar(a)
pokoljenja djela sude, proslava oslobođenja budve, Foto: Vuk Lajović
pokoljenja djela sude, proslava oslobođenja budve, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.11.2018. 14:43h

Dragan Krapović je svoj politički odnos pokazao legitimišući prisustvom skup koji šovinistički negira Crnogorce i državu u kojoj je on predsjednik opštine, navodi se u novom odgovoru SDP-a predsjedniku opštine Budva.

Krapović: Bio sam tu da odam počast, neće mi DPS, SDP i DF držati lekcije

"Posebna je priča što je politika iz vašeg prvog reda nanijela štete srpskom narodu, ne manje od Austrougarske. Teško je povjerovati vam da nijeste znali kakve će se sve poruke čuti sa skupa, a još teze prihvatiti što ste oćutali iz prvog reda uvrede na račun Crne Gore, posebno one o 'ujedinjenju srpskih zemalja i oslobađanju srpskog mora'", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a poručuju da se Krapoviću nisu direktno obraćali jer je "on njima jasan", već da čekaju odgovor od predsjednika Demokrata i te partije.

"Budući da ste bili samo jedan od mnoštva funkcionera Demokrata na skupu neće biti da to nema nikakve veze sa vašom partijom. Teško da ima toliko naivnih da u to povjeruju."

Zato i, kako dodaju, očekuju izjašnjenje Demokrata, odnosno to "očekuje demokratska i građanska javnost koja je zgrožena retorikom budvanskog skupa". "Valjda Vaša partija ima stav oko ovako flagrantnih stvari".

"Ne može se miriti na pokušaju ponižavanja Crne Gore, i negiranju Crnogorskog naroda. SDP je tu ideologiju već porazio, preusmjeravajući Crnu Goru na evroatlantski put nezavisnosti i građanskog koncepta države, pa ako g. Krapoviću aludirate na taj dio naše prošlosti, na njega imamo pravo biti najponosniji u Crnoj Gori", zaključuje se u odgovoru Socijademokratske partije.

Bonus video: