Vrtić na Starom aerodromu nosiće ime Dragana Radulovića

Direktor predškolske ustanove “Đina Vrbica”, Vuk Stanišić, kazao je da je do sada upisano tri hiljade djece
261 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Stanišić, Foto: PR Centar
Vuk Stanišić, Foto: PR Centar
Ažurirano: 25.05.2018. 16:55h

Djeca u Glavnom gradu će od septembra boraviti u dva nova vrtića, za koje je, pored 14 vaspitnih jedinica, upis u toku, a za vrijeme ljetnjeg perioda biće organizovana dežurstva, najavljeno je iz predškolske ustanove „Đina Vrbica“.

Direktor predškolske ustanove “Đina Vrbica”, Vuk Stanišić, kazao je, na konferenciji za novinare da je do sada upisano tri hiljade djece.

„Radovi za novi vrtić u Staroj varoši su u potpunosti završeni, i to je vrtić koji je ustupljen od Glavnog grada na deset godina. Drugi veliki vrtić, za koji postoji veliko interesovanje, nalazi se na Starom aerodormu. Radovi su pri kraju i svečano otvaranje će biti upriličeno uskoro“, rekao je Stanišić u PR Centru.

On je saopštio da je planiran još jedan vrtić za djecu u Opštini Tuzi.

„Juče su ministar prosvjete i gradonašelnik Podgorice postavili kamen temeljac od strane za novi vrtić u Tuzima. Građevinski radovi, koje planiramo u narednom periodu, su vrlo intezivni“, kazao je Stanišić.

Kako je naveo, za vrijeme ljetnjeg perioda biće izvršena adaptacija i rekonstrukcija na tri vrtića.

„Odvojili smo sredstva u iznosu od 160 hiljada eura, za adaptaciju i rekonstrukciju trenutno najvećeg vrtića, „Đina Vrbica“, koji je bio u prilično lošem stanju, do te mjere da ga je inspekcija proglasila kao nebezbjedan za boravak djece“, rekao je Stanišić.

Prema njegovim riječima, investicije u predškolsko obrazovanje su najvažnije.

„Odlučili smo da ne odlažemo problem, da ne prebacujemo odgovornost u neka druga dvorišta, već da riješimo dati problem. Biće zamijenjen krov, fasada i stolarija na tom vrtiću, a cijena radova je oko 160 hiljada eura“, saopštio je Stanišić.

On je dodao da je za obnovu vrtića u Maslinama izdvojeno više od 49 hiljada eura.

“Nakon što smo zaštitili vrtić u Maslinama od poplava, odvojili smo novac i da ga renoviramo. Radovi će se odnositi na obnovi fasade i stolarije u vrtiću. U vrtiću „Poletarac 1“ planirali smo da proširimo kapacitete, reorganizacijom prostora, čime ćemo dobiti tri nove učionice“, rekao je Stanišić.

Pomoćnica direktora predškolske ustanove “ Đina Vrbica”, Dejana Prelević, saopštila je da je ime novog vrtića na Starom aerodromu pažjivo odabrano, u skladu sa društvenim značajem.

„Novi vrtić koji će se otvoriti na Starom aerodromu dobio je ime po Draganu Raduloviću, izuzetnom čovjeku, koji je najviše volio i najbolje razumio male, kao i oni njega”, kazala je Prelević.

Ona je rekla da će stihovi pjesme „Tražim poštovanje“ biti moto te ustanove.

Prelević je saopštila da će u ljetnjem periodu biti organizovana dežurtva i da ukoliko interesovanje roditelja bude veliko može biti osposobljen i novi vrtić u Staroj varoši.

„U vaspitnoj jedinici „Leptirić“, boraviće djeca iz te vaspitne jedinice, kao i iz vrtića „Đina Vrbica“ i „Poletarca 2“. U vrtiću „Mogli“, pored djece iz tog vrtića, boraviće i djeca iz vrtića „Poletarac 1“, pojasnila je Prelević.

Prema njenim riječima, roditelji čija djeca idu u vrtić „Dvorčić“ u Maslinama, mogu ostaviti djecu u vaspitnoj jedinici „Mali princ“.

„U vaspitnoj jedinici „Jelena Ćetković“ boraviće djeca iz te vaspitne jedinice, kao i djeca iz „Bubamare 1“, „Bubamare 2“, „Zvjezdanog vrta“ u Golubovcima i iz vrtića „Đina Vrbica“, čijim roditeljima više odgovara taj objekat“, saopštila je Prelević.

PR Menadžerka predškolske ustanove „Đina Vrbica“, Dragana Radulović, rekla je da upis u 16 vaspitnih jedinica traje 15 dana, odnosno do 28 maja.

„Trudili smo se da izađemo u susret svim roditeljima i organizovali upis u vaspitnoj jedinici „Poletarac 1“ u dvije smjene. Dva šaltera su radila u jutarnjoj smjeni, u namjeri da izbjegnemo gužvu, dok je u poslijepodnevnoj smjeni bio otvoren jedan šalter“, kazala je Radulović.

Ona je navela da je ove godine pojednostavljena procedura kada je riječ o dokumentaciji.

Bonus video: