Osuđen ubica trep zvijezde Young Dolpha, dobio doživotnu kaznu

Young Dolph je bio jedna od zvijezda memfiške rep scene koja je tokom 2010-ih bila jedno od žarišta trepa

2463 pregleda 0 komentar(a)
Young Dolph, Foto: Shutterstock
Young Dolph, Foto: Shutterstock

Džastin Džonson, jedan od dvojice muškaraca uhapšenih 2022. godine i optuženih za ubistvo repera Young Dolpha, proglašen je krivim za ubistvo prvog stepena i osuđen na doživotnu kaznu zatvora, saopštila je kancelarija okružnog tužioca okruga Šelbi u saopštenju za medije.

Džonson je takođe proglašen krivim za zavjeru da počini ubistvo prvog stepena i za posjedovanje vatrenog oružja kao osuđeni prestupnik.

Američki reper Young Dolph je ubijen u 36. godini 17. novembra 2021. godine u Memfisu. Tokom suđenja, jedan od Džonsonovih saučesnika, Kornelijus Smit, svjedočio je da su on i Džonson ubili tada repera u usponu. Takođe je rekao da je to bilo po nalogu Entonija Mimsa, brata memfiškog repera Yo Gottija, koji je naručio ubistvo Dolpha vrijedno 100.000 dolara. Osim toga, tvrdio je da je trebalo da on i Džonson po imenu Ernandez Govan daju po 10.000 dolara za organizaciju napada.

Smit se izjasnio da nije kriv za optužbe za ubistvo i zavjeru, kao i Ernandez Govan. Četvrti saučesnik, Džemarkus Džonson, prošle godine se izjasnio krivim po tri tačke za saučesništvo poslije događaja, priznajući da je pomogao Džastinu Džonsonu i Kornelijusu Smitu da komuniciraju nakon pucnjave. U međuvremenu, Entoni Mims je ubijen u pucnjavi u januaru.

Young Dolph je bio jedna od zvijezda memfiške rep scene koja je tokom 2010-ih bila jedno od žarišta trepa. Objavio je osam albuma, od kojih su se "King of Memphis" (2016) i "Rich Slave" (2020) našli na Bilbordovoj top listi. U svom gradu bio je poznat i po filantropiji, pa je tako svojoj nekadašnjoj srednjoj školi Hamilton donirao 25 hiljada dolara, a tamo je držao i motivacione govore učenicima.

Njegov album "King of Memphis" (Kralj Memfisa) neki reperi su doživjeli kao uvredu, a među njima je bio i Yo Gotti i njegov saradnik Blac Youngsta. Uslijedio je niz pjesama u kojima su se reperi prozivali, a u februaru 2017. Young Dolph je preživio pokušaj atentata. Na njegovo vozilo je u Šarlotu uoči nastupa ispaljeno preko 100 metaka, ali budući da je vozilo bilo blindirano, niko nije povrijeđen i Dolph je iste večeri imao koncert.

U septembru iste godine Dolph je pogođen sa tri metka ispred prodavnice u Los Anđelesu, ali je preživio. Yo Gotti je bio među osumnjičenima, njegov prijatelj Kori Meklendon je osumnjičen za pokušaj ubistva i uhapšen, ali je kasnije pušten na slobodu.

Bonus video: