Promovisane priče iz "Badanja"

U večeri protkanoj smijehom publike tokom svih devedeset minuta promocije, moglo se pored ostalog čuti kako se obraz ostavlja na Kufinu a gubi preko Sutormana, zbog čega nije fino da sin ide za ocem kad ovaj “završi rabotu”, zašto se u Crmnici ne može naći “kompletan servis ćikarica”
683 pregleda 0 komentar(a)
Sa promocije, Foto: Radomir Petrić
Sa promocije, Foto: Radomir Petrić

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” u Dvorcu kralja Nikole promovisalo je knjigu “Priče iz Badanja” čiji je autor poznati ugostitelj i ekološki aktivista sa Virpazara Nenad Petranović - Badanj. Između korica ovog djela nalazi se 120 priča-anegdota, kozerija, ali i “sočnijih” storija Petranovića o njegovoj porodici, prijateljima, te umjetnicima koji su mu redovni gosti u konobi “Badanj”, a koje je zapisala i uobličila Sonja Živaljević, profesorica i pisac iz Podgorice.

U večeri protkanoj smijehom publike tokom svih devedeset minuta promocije, moglo se pored ostalog čuti kako se obraz ostavlja na Kufinu a gubi preko Sutormana, zbog čega nije fino da sin ide za ocem kad ovaj “završi rabotu”, zašto se u Crmnici ne može naći “kompletan servis ćikarica”...

Priče su kazivali Petranović i moderator večeri , dramski umjetnik Dragiša Simović, a o knjizi i autoru pričali su pjesnik Svetozar Đurišić i predsjednik “Nekazanog”.Labud N. Lončar. Profesorica Živaljević kazala je pored ostalog da je Petranovićeva konoba “ Badanj” na Virpazaru kultno mjesto okupljanja slikara, vajara, pjevača, pjesnika, glumaca i muzičara, a da je sam Petranović inicijator brojnih ekoloških akcija za očuvanje Skadarskog jezera..

Promociju je zatvorio nastup na klaviru našeg čuvenog džez muzičara Milorada Jovovića Šuleta.

Sav prihod od prodaje knjige na ovoj, trećoj po redu promociji nakon Virpazara i Vrnjačke Banje, proslijeđen je Narodnoj kuhinji koju vodi NVO “Žene Bara kuvaju srcem”.

Bonus video: