Odbijen tužbeni zahtjev "Bemaxa", tražili 21.000 eura od Abazovića

Odluka Osnovnog suda u Ulcinju

20039 pregleda 171 reakcija 36 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Bivši premijer Dritan Abazović nije povrijedio prava ličnosti kompanije "Bemax", odlučila je sutkinja Osnovnog suda u Ulcinju Hasira Bećović, koja je odbila tužbeni zahtjev kojim je "Bemax" od Abazovića tražio 21.000 eura odštete.

“Odbija se tužbeni zahtijev tužioca kojim je zatraženo da se obavezuje tuženi da na ime naknade nematerijalne štete zbog povreda prava ličnosti - tužioca, kao pravnog lica isplati iznos od 21.000,00 eura sa zakonskom zatezanom kamatom od dana podnošenja tužbe (26.10.2022. godine) pa do konačne isplate, u roku od 15 dana po pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, kao neosnovan”, piše u presudi.

Sutkinja je napisala da je tužilac u tužbi i riječi sa rasprave, posredstvom punomoćnika u bitnome istakao da je tuženi na konferenciji za medije 15. septembra 2022. godine, između ostalog, kazao ... “udovoljavati Bemaxu, Zoranu Lazoviću, kavačkom i škaljarakom klanu, i ako ljude od 30. avgusta ne uvezujem sa njima, ali da neko ne zavšava posao - to nećemo dozvoliti", objašnjeno je.

“Tuženi se ovakvom izjavom u međustranačkom prepucavanju, na javnoj - političkoj sceni Crne Gore, zlonamjerno, tedenciozno i podmuklo podštapao imenom tužioca, a da za to nije imao ni jedan opipljivi razlog”, tvrdili su tužioci - "Bemax" i njegov pravni zastupnik, advokat Zoran Piperović.

Po 21.000 eura naknade zbog povrede prava ličnosti tužbama od Abazovića traže i bivši policijski funkcioner Zoran Lazović i biznismen Ranko Ubović, pošto ih je tadašnji premijer, tokom sjednice skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, optužio da švercuju kokain i cigarete.

Bonus video: