Danilovgrad: Započeta rekonstrukcija Martinićkog puta, radovi vrijedni više od 5 miliona eura

Iz Opštine Danilovgrad su naglasili da rok za izvođenje radova je 210 dana od dana uvođenja izvođača u posao

9133 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Opštine Danilovgrad je saopšteno da su započeti radovi na Martinićkom putu.

"Jedna od najvećih investicija ujedno predstavlja i najveći ponos, s obzirom na to da su projekat rekonstrukcije Martinićkog puta pratili brojni izazovi", piše u saopštenju.

Oni su podsjetili da je pri preuzimanju vlasti i naslijeđenih dugova novo rukovodstvo pristupilo izradi novog projekta Martinićkog puta kako bi se, kako su kazali, dodatno unaprijedila saobraćajna bezbjednost.

"Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović potpisao je ugovor sa predstavnicima barske firme d.o.o. „Putevi Bar“ o izvođenju radova na rekonstrukciji Martinićkog puta. Na radovima kao podizvođači angažovane su firme „Briv Construction“ d.o.o. Kotor i „Ekvidistanca“ d.o.o. Bar. Stručni nadzor birao se između šest pristiglih, a na tenderu je izabrana firma Geotechnics project & consulting", piše u saopštenju.

Iz Opštine Danilovgrad su pojasnili da se izvođač ugovorom obavezao da će radove na rekonstrukciji puta Pažići - Spuž - Stologlav izvesti za ukupnu cijenu od 5.417.326,05 eura sa uračunatim PDV-om.

Oni su naglasili da rok za izvođenje radova je 210 dana od dana uvođenja Izvođača u posao.

"Rukovodstvo Opštine u prethodnom periodu uložilo maksimalne napore da u što je moguće kraćem roku dođe do otpočinjanja radova, a do uspješnog okončanja istih, ovo pitanje je u samom vrhu opštinske agende", zaključili su.

Bonus video: