Nekadašnji radnici "Košute" najavljuju blokadu puta u četvrtak

"Od početka protesta na Kruševom ždrijelu preminulo je troje ljudi, a žena koja je doživjela moždani udar ovdje na barikadi se oporavlja", rekao je pravni zastupnik radnika Petar Martinović

12047 pregleda 49 reakcija 25 komentar(a)
Sa ranijeg protesta bivših radnika, Foto: Mediabiro.tv
Sa ranijeg protesta bivših radnika, Foto: Mediabiro.tv

Radnici nekadašnje Košute najavili su da će i u četvrtak na Kruševom ždrijelu od 11 do 15 časova blokirati putni pravac Cetinje - Podgorica.

Oni su danas u istom periodu blokirali tu saobraćajnicu.

Predstavnica radnika Dijana Vujović, prenosi RTV Cetinje, očekuje da će predsjednik Vlade Milojko Spajić uoči premijerskog sata razmisliti o njihovoj, kako je kazala, tužnoj priči.

"Gospodin Spajić je premijer i vjerujem da brine o svim građanima, pa se nadam da neće ni nas izostaviti. On dolazi iz radničke i poštene porodice i trebalo bi da razumije našu muku i našu nepravdu koja traje punih 28 godina. Očekujemo da nas konačno primi, da sjednemo i da razgovaramo. Znamo da je najmanje kriv za sve ovo, i da nas je vlast DPS-a dovela do ove situacuje. Međutim, nakon tri decenije očekujem da se problem konačno riješi", kazala je Vujović.

Pravni zastupnik radnika Petar Martinović kaže da je prije nekoliko dana preminuo radnik koji je sa njima protestovao na Kruševom ždrijelu. On smatra da će baš zbog toga premijer i predstavnici Vlade pokazati empatiju.

"Od početka protesta na Kruševom ždrijelu preminulo je troje ljudi, a žena koja je doživjela moždani udar ovdje na barikadi se oporavlja. Naglasio bih i da je ovih dana pokrenut talas protesta po cijeloj Crnoj Gori. Nisam čuo da je neko od predstavnika Vlade rekao da su ti protesti politički motivisani kao što je rečeno za naš protest. Radnici Košute najviše su oštećeni od svih, a nikada ništa nisu dobili", rekao je Martinović u izjavi za RTV Cetinje.

Gradonačelnik Cetinja Nikola Đurašković nedavno je zamolio radnike da odlože proteste do 21. maja, ali oni nisu pristali, navodeći da nije došlo do nikakvog pomaka u rješavanju njihove situacije.

Radnike su nedavno podržali odbornici lokalnog parlamenta koji su došli su na njihov protest. Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Mirko Stanić kazao je 26. aprila na Kruševom ždrijelu da će uputiti inicijativu Ministarstvu finansija da se problem radnika Košute riješi kao što se rješavao problem drugih zaposlenih u Crnoj Gori.

Bonus video: