Ponude za pumpu u Mrkama do 16. maja

Tenderska komisija Monteputa drugi put ponuđačima dala više vremena za slanje ponuda za benzinsku stanicu na desnoj strani auto-puta

3769 pregleda 1 komentar(a)
Od septembra lani se traži ponuđač za dvije pumpe (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC
Od septembra lani se traži ponuđač za dvije pumpe (ilustracija), Foto: BORIS PEJOVIC

Monteput je još jednom produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare, i to do 16. maja. Ova pumpa planirana je na desnoj strani trase Smokovac-Mateševo. Za pumpu na lijevoj strani ove dionice prethodno nije bilo ponuda, a tender koji je završen 26. februara još nije ponovljen.

Odluku o produženju roka za pumpu na desnoj strani donijela je tenderska komisija Monteputa. Na sajtu ove državne firme piše da je to urađeno na zahtjev jednog od potencijalnih ponuđača. Dostavljanje ponuda za ovu pumpu prvobitno je bilo moguće do 26. februara, ali je i tada nakon zahtjeva ponuđača rok produžen do 26. aprila.

“Tenderska komisija na sjednici održanoj 19. aprila, razmatrala je zahtjev potencijalnog ponuđača za produženje roka za dostavljanje tenderske ponude i donijela odluku da se odobri produžetak roka za dostavljanje ponude po predmetnom tenderu, najkasnije do 16. maja”, piše u saopštenju Monteputa.

Monteput je u septembru prošle godine raspisao pojedinačne tendere za pumpe na lijevoj i desnoj strani auto-puta, ali na njih nije bilo ponuda. Drugi tender je raspisan krajem decembra i u njemu je ostala ista minimalna cijena zakupa od 66.700 eura i 60.000 eura, ali se, umjesto naknade od pet odsto ostvarenog prometa, tražilo da potencijalni zakupac plaća jedan cent po prodatom litru goriva.

U novom pozivu izbrisan je i uslov kojim je ponuđač morao da dokaže da je u posljednje dvije poslovne godine ostvario pozitivan finansijski rezultat, a smanjen je i iznos naknade za otkup tenderske dokumentacije sa 8.000 eura koliko se tražilo u prvom pozivu na 6.000 eura. Ostao je uslov kao i iz prvog tendera da ponuđač dostavi Investicioni program, obezbijeđen prihvatljivom garancijom banke, u kome se precizno navode struktura i dinamika investicije i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.

Ukupna površina koja se daje u zakup od 25 godina iznosi 6,67 hiljada metara kvadratnih, a namijenjena je za izgradnju benzinske stanice i pratećih uslužnih djelatnosti, u skladu sa Urbanističko-tehničkim uslovima (UTU).

Prema javnom pozivu ponuđač mora biti prodavac naftnih derivata koji u vlasništvu ima najmanje sedam objekata u kojima se vrši prodaja naftnih derivata, najmanje pet godina neprekidnog iskustva u obavljanju djelatnosti trgovine naftnim derivatima i mora da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i novac neophodan za realizaciju predviđenog projekta pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i ponudi

Bonus video: