Carinici oduzeli srebro i bižuteriju vrijednu 3.400 eura

Službenici kontrolisali putnike na GP Dračenovac i Kula

10053 pregleda 2 komentar(a)
Zaplijenjena roba, Foto: Uprava carina
Zaplijenjena roba, Foto: Uprava carina

Službenici Uprave carina su u saradnji sa službenicima granične policije na graničnom prelazu (GP) Kula oduzeli srebrni nakit u vrijednosti 979 eura.

"Tokom pregleda putničkog vozila crnogorskih registarskih oznaka, u ručnoj torbi vozača pronađena je neprijavljena roba - srebrni nakit ukupne težine 653,32 grama, čija se vrijednost procjenjuje na 979,98 eura. Prekršiocu je izdat prekršajni nalog, uz naplatu kazne u iznosu od 200 eura, dok je roba trajno oduzeta", kazali su iz Uprave carina.

Dan kasnije, 7. maja carinici su na GP Dračenovac takođe su sprovodili kontrolne aktivnosti i pregledali vozilo njemačkih tablica gdje su u kesama u sa polovnom ličnom garderobom pronašli nakit od bižuterije.

zaplijenjen nakit
foto: Uprava carina

"U količini od 1582 komada, čija se vrijednost procjenjuje na 2.373 eura. Prekršiocu je izdat prekršajni nalog, uz naplatu kazne u iznosu od 500 eura, dok je roba takođe trajno oduzeta. Uprava carina nastavlja da provodi aktivnosti s ciljem suzbijanja nelegalnih aktivnosti na graničnim prelazima i apeluje na sve građane da poštuju carinske propise", navodi se saopštenju.

Bonus video: