Hoselu je prije dvije godine bio navijač, sada će biti akter finala LŠ: "Ima li neko link za utakmicu Reala?"

Na krilima Hoselua, Real Madrid se plasirao u novo finale Lige šampiona. Španski napadač golovima u 88. i 91. minutu donio preokret i pobjedu nad Bajernom - 2:1

7880 pregleda 3 komentar(a)
Hoselu nakon utakmice sa Bajernom, Foto: Reuters
Hoselu nakon utakmice sa Bajernom, Foto: Reuters

Fudbaleri Real Madrida savladali su sinoć nakon prekoreta Bajern Minhen (2:1) i plasirali se u novo finale Lige šampiona, gdje će imati priliku da 15. put u istoriji osvoje trofej.

Šampion Španije je do pobjede stigao nakon preokreta, budući da su Bavarci vodili od 68. minuta kada je Andrija Lunjina savladao Alfonso Dejvis. Ali, Real je, po ko zna koji put u Ligi šampiona, kreirao epski preokret i do pobjede stigao golovima Hoselua u 88. i 91. minutu. Napadač Madriđana je u igru ušao u 81. minutu.

„Jesam li heroj? Jesam jedan od njih. Kompletan tim je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Svi smo igrali nevjerovatno dobro u ovoj fazi sezone i znali smo da će biti teška utakmica. To što smo sada u ovoj poziciji, posebno poslije teškog početka sezone… Zaslužujemo ovo. Srećan sam svojim doprinosom, pogotovo večeras“, rekao je Hoselu nakon utakmice.

Hoselu
Hoselufoto: Reuters

Španski napadač je imao zanimljiv životni put. Hoselu je rođen u Njemačkoj, u Štutgartu, a kad je imao četiri godine njegova porodica se vratila u Španiju. Hoselu je karijeru počeo u Selti, igrao za B tim Reala, zatim Hofenhajm, Ajntraht iz Frankfurta, Hanover, a onda se 2015. godine preselio u Englesku - tačnije u Stouk. Nije se proslavio u toj epizodi, pa se vratio u Španiju i obukao dres Deportiva iz La Korunje. Sa Deportivom je ispao iz lige, a onda došao u Njukasl, ali se to ispostavilo kao pogrešan potez. Nije mogao bez sunčane Španije, pa je 2019. godine stigao u Alaves, gdje je ostao tri sezone. Svake sezone u dresu Alavesa je imao dvocifren golgeterski učinak, pa je prije dvije godine promijenio sredinu i pojačao Espanjol. Na ličnom planu sezona je bila izvanredna - Hoselu je postigao 17 golova, ali je Espanjol ispao iz lige.

U međuvremenu Real je tražio napadača. Karim Benzema je otišao u Saudijsku Arabiju, a mediji u Madrid selili Harija Kejna, Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea. Niko od njih nije obukao bijeli Realov dres, ali jeste Hoselu. Stigao je prošlog ljeta na pozajmicu, sa pravom otkupa. Pozajmica je iznosila pola miliona eura, a Real će za otkup ugovora platiti još 1,5 miliona. U međuvremenu Hoselu je, sa 33 godine, debitovao za reprezentaciju Španije i do sada postigao 10 golova.

"Ima li neko link za gledanje utakmice Reala", pitao je Hoselu 2012. godine na Tviteru, a taj tvit ponovo je aktuelan nakon sinoćnje partije španskog fudbalera.

Hoselu je veliki navijač Reala, ali navijači prethodnog ljeta nisu sa oduševljenjem gledali na njegov dolazak u Madrid.

"Mnogi ljudi su sumnjali, ali rad i povjerenje kluba su se isplatili", kazao je španski napadač.

Po dolasku Real, Hoselu je znao da će svoju šansu čekati sa klupe. Ali, vrijeme koje mu je davao Karlo Anćeloti koristio je dobro. U La Ligi je na 32 utakmice postigao devet golova, uz dvije asistencije, dok je u Kupu kralja na dva meča dva puta zatresao mrežu. U Ligi šampiona je odigrao 10 utakmica, a postigao je dva pogotka.

A prije godine Real je u finalu Lige šampiona u Parizu savladao Liverpul 1:0 i osvojio 14. titulu. Hoselu je bio na toj utakmici - sa ocem je sa tribina bodrio voljeni klub.

Dvije godine kasnije biće akter najveće utakmice u klupskom fudbalu.

Bonus video: