Baskonija potonula u nastavku, Ivanović: Pokazali smo da možemo da dobijemo Real; Panatinaikos uzvratio udarac

Evroliga, plej-of: Tim našeg Duška Ivanovića na 0:2 protiv Reala nakon okršaja u Madridu, atinski velikan izjednačio protiv Makabija

12936 pregleda 0 komentar(a)
Fakundo Kampaco je blistao u drugom meču serije, Foto: Euroleague
Fakundo Kampaco je blistao u drugom meču serije, Foto: Euroleague

Nije Baskonija ovog puta bila samo "posmatrač" u "Vizink centru", pružila je mnogo jači otpor, ali ni to nije bilo dovoljno za klasu šampiona Evrope...

Tim crnogorskog stručnjaka Duška Ivanovića još jednom je poražen u Madridu od Reala (101:90) i sa 0:2 putuje kući gdje ga očekuje treći meč plej-ofa košarkaške Evrolige... Za Baskoniju će to biti meč za opstanak u seriji, a za ekipu Ćus Matea prva meč lopta za fajnal-for.

Klub iz Baskije dobro se držao tokom prvog poluvremena, sa minus šest je otišao na pauzu (46:40), treći period je otvorio trojkom Nikolaosa Rogavopulosa (46:43), ali je Real već do kraja četvrtine imao dvocifrenu prednost (74:63)...

U posljednjem kvartalu Real je "odletio" i na plus 23 (93:70), Baskonija u finišu još jednom pokušala da zaprijeti (98:88), ali pobjeda domaćina nije se dovodila u pitanje.

"Jedna stvar je veoma važna za moj tim i mene - večeras smo pokazali da možemo da pobijedimo Real - vidjećemo težak meč u Vitoriji", rekao je Ivanović nakon meča.

Naš trener i njegovi momci večeras nisu imali rješenje za fenomenalnog Fakunda Kampaca koji je ubacio 24 poena i imao sedam asistencija. Sjajnog Argentinca u Realu je najbolje pratio Geršon Jabusele sa 16 poena.

Kod Baskonije najefikasniji su bili Vanja Marinković sa 20, Kodi Miler Mekintajer sa 13 i Markus Hauard sa 12 poena...

Još jedan odličan meč u fenomelanoj atmosferi "OAKA arene" odigrali su Panatinaikos i Makabi - ponovo je bilo dobrih poteza i preokreta, ali ovog puta slavio je domaći tim (95:79) i izjednačio na 1:1 u seriji.

Na krilima pobjede iz prvog meča Makabi bolje otvorio i večerašnji duel, ali su se momci Ergina Atamana probudili u završnici druge četvrtine i serijom 21:3 na odmor otišli sa dvocifrenim vođstvom 51:39.

PAO je sredinom treće četvrtine imao i plus 17 poena, da bi Makabi poslije minut igre u četvrtoj četvrtini prišao na pet poena zaostatka.

Ipak, nakon tajm-auta Atamana domaćin je još jednom uhvatio pravi ritam, a trojkom Joanisa Papapetrua ponovo stigao do dvocifrene prednosti (82:70) - meč je tada praktično bio riješen.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kostas Slukas sa 29 poena, a pratili su ga Janis Papapetru sa 15, Konstatinos Mitoglu sa 14, Matijas Lesor sa 11 i Kendrik Nan sa 10 poena.

Na drugoj strani, Lorenco Braun je upisao 18 poena i šest asistencija.

Serija se sada seli u Beograd, gdje će Makabi biti domaćin treće i četvrte utakmice.

EVROLIGA, ČETVRTFINALE

Panatinaikos - Makabi 95:79 (1:1)

Real - Baskonija 101:90 (2:0)

Petak

19.00h Monako - Fenerbahče (0:1)

21.00h Barselona - Olimpijakos (0:1)

Bonus video: