Radulović: Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300.000 eura

Riječ je o raskrsnici koja se nalazi na ulazu u grad, čime će značajno biti olakšan saobraćaj, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

8068 pregleda 62 reakcija 19 komentar(a)
Foto: MSP
Foto: MSP

Plav će do kraja avgusta dobiti rekonstruisanu raskrsnicu vrijednu 300 hiljada eura, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović tokom radne posjete toj opštini.

Riječ je o raskrsnici koja se nalazi na ulazu u grad, čime će značajno biti olakšan saobraćaj, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva.

“Očekujem da radovi budu završeni do kraja avgusta ove godine. Ono što je važno napomenuti jeste da će se realizacijom ovog projekta poboljšati bezbjednost saobraćaja. Posvećeni smo razvoju putne infrastrukture širom zemlje”, rekao je Radulović.

Radulović Plav
foto: MSP

On se prilikom obilaska gradilišta sastao sa predsjednikom Opštine Plav Nihadom Canovićem, sa kojim je razgovarao o planovima ulaganja u putnu infrastrukturu, kada je u pitanju ta sjeverna opština.

“U toku je izrada glavnog projekta za rekonstrukciju dionice puta Plav-Bogićevica u dužini od 10 kilometara. Raspisan je javni poziv za unapređenje bezbjednosti saobraćaja na 20 raskrsnica državnih puteva na teritoriji cijele države - jedna od tih je i raskrsnica za Murino. Nakon izrade projektne dokumentacije, Uprava za sobraćaj će sprovsti javni poziv za izbor izvođača i započeti sa izvođenjem radova na svim raskrsnicama. Očekuje se da to bude tokom ove godine, istakao je Radulović.

Canović je kazao da će se realizacijom tog projekta riješiti jedan od velikih problema u toj opštini.

“Ova raskrsnica je opterećivala saobraćaj na ulazu u Plav i često su se dešavale saobraćajne nezgode. Nakon što radovi budu završeni dobićemo kružni tok kojim vjerujem da ćemo unaprijediti bezbjednost učesnika u saobraćaju. Na sastanku sa ministrom, upoznao sam ga sa ostalim projektima u Plavu, posebno ističući važnost izgradnje puta Plav - Bogićevica”, rekao je Canović.

Radulović je najavio skoriji početak radova na sanaciji klizišta „Jabuka“ na regionalnom putu Murino-Bjeluha.

Bonus video: