Rakočević: PES i partije vlasti opstruiraju nastavak rada u Odboru za izbornu reformu

"PES i DF nastavljaju opstrukciju rada Odbora, na način što ne žele da povuku nezakonitu odluku o prinudnoj upravi u Šavniku i ne žele dogovor o povratku važnom poslu povodom izborne reforme u okviru nadležnog skupštinskog odbora"

8072 pregleda 12 komentar(a)
Rakočević, Foto: Boris Pejović
Rakočević, Foto: Boris Pejović

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević kazao je da Pokret Evropa sad (PES) i partije vlasti opstruiraju nastavak rada u Odboru za izbornu reformu i rješenje pitanja Šavnika.

"Nakon što je prošlo dvadeset dana od najave organizacije prvog sastanka političkih subjekata povodom razrješenja situacije u Šavniku do njegovog održavanja, sada PES i DF nastavljaju opstrukciju rada Odbora za izbornu reformu, na način što ne žele da povuku nezakonitu odluku o prinudnoj upravi u Šavniku i ne žele dogovor o povratku važnom poslu povodom izborne reforme u okviru nadležnog skupštinskog odbora", rekao je Rakočević.

Imajući u vidu obavezu države na njenom evropskom putu da, izmjenom izbornih zakona u okviru Odbora za izbornu reformu, ispuni dio uslova Brisela u procesu pridruženja Crne Gore Evropskoj uniji, kako je istakao Rakočević, opstrukcija povratka radu Odbora je "jasna opstrukcija evropske perspektive Crne Gore".

"Pitamo se kome je to u interesu. Crnogorskim građanima i evroatlantskoj zajednici sigurno nije", zaključio je Rakočević.

Bonus video: