Na primorju kontrolisani članovi organizovanih kriminalnih grupa, uhapšene dvije osobe

Policija obavila pretrese na više lokacija u Baru, Ulcinju i Tivtu

34514 pregleda 176 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je u više primorskih gradova obavila pretrese objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica.

Akcija, u kojoj su uhapšene dvije osobe, sprovedena je opštinama Bar, Ulcinj i Tivat.

Iz Uprave policije je saopšteno da je u Baru uhapšen S.L. (32), a u Tivtu B.B. (19)

Iz policije je pojašnjeno da su prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Y.B. (69), ruski državljanin, u mjestu Komarno, opština Bar, zatečeni S.L. (32) i V.T. (49).

"Kod S.L. policija je pronašla dva pištolja u ilegalnom posjedu i on je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Ovom prilikom je radi detaljnijih provjera privremeno oduzeto specijalno vozilo marke Toyota Land Cruiser 300, kao i ručni sat marke 'Rolex'", piše u saopštenju.

U Ulcinju policija je pretresla prostorije koje koristi N.K. (55) Njemačke, sa privremenim boravkom u Ulcinju.

"Tokom vršenja pretresa, u posebno izgrađenom skrivenom sefu, pronađena su dva komada vatrenog oružja, brušenog fabričkog broja, oba marke CZ, model M70, kalibra 7,65 mm, kao i 32 komada pištoljske municije istog kalibra. Sa događajem je upoznat tužilac koji će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela. Osim toga, prilikom ovog pretresa, u navedenom stambenom objektu zatečeno je lice E.R. (29) iz Berana, kod kojeg je pronađeno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, te će protiv njega biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga", saopšteno je iz policije.

gwgvewr
foto: Uprava policije

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi B.B. (19) u Tivtu, dodaje se, policija je pronašla i oduzela četiri manja pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je kokain.

"B.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga".

Iz Uprave policije su naveli da su njihovi službenici u Tivtu uhapsili i tri osobe kod kojih su pronađene manje količine marihuane i procesuirala ih zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Službenici Uprave policije nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: