Sindikat ASK-a: Paović da organizuje rad na zakonit način, Stanišić da prekine sa gušenjem sinikalnih aktivnosti

"Da svi zajedno pružimo svu podršku i dostavimo potrebnu dokumentaciju SPO jer je to jedini način da se sa ASK otkloni sumnja i loša reputacija kroz rad i rezultate rada nadležnih institucija"

6615 pregleda 12 komentar(a)
Drakić, Foto: Boris Pejović
Drakić, Foto: Boris Pejović

Sindikat Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) traži od pomoćnica direktora te insititucije Nine Paović da, kako su saopštili, organizuje rad "na zakonit način" kako bi u toj instituciji "počeli sa transparentnim radom".

U saopštenju koje potpisuje predsjednik Sindikalne organizacije AKS Dušan Drakić se navodi i da zahtijevaju od sekretarke službe Nade Stanišić, da "vrati na snagu prethodni kućni red i da prekine sa gušenjem sindikalnih aktivnosti".

"Nakon održanog sastanka sindikata ASK upućena je snažna poruka svim kolegama zaposlenima u Agenciji, da se ujedine i da iskažu profesionalizam, stručnost i integritet i da time pošalju jasnu poruku javnosti da Agencija ima dovoljno kadrovskih kapaciteta da konačno napravi odlučne korake i ostvari nivo rezultata koji se od nje očekuju. Sa druge strane, upućen je apel menadžmentu da se vrate u zakonito ponašanje, da pomoćnica direktorice gđa Paović, organizuje rad na zakonit način kako bi počeli sa transparentnim radom, da se objave svi putni nalozi, kao i sa odgovornom upotrebom javnih resursa i za početak parkiraju službena vozila nakon radnog vremena. Da sekretarka službe gdja Stanišić, vrati na snagu prethodni kućni red i da prekine sa gušenjem sinikalnih aktivnosti. Da ukinu sve suspenzije koje su date po nalogu gđe Perović, jer se postupcima koji se vode potiv nje jasno pokazalo da su okolnosti promijenjene i da nema potrebe da se po njenim diskriminatorskim nalozima i dalje postupa", piše u saopštenju Drakića.

Dodao je da treba da se udruže kako bi konačno prestala "da se ponašaju diskriminatorski i pod pritiskom i da počnu da izvršavaju svoje obaveze prema svim zaposlenima jednako".

"Da svi zajedno pružimo svu podršku i dostavimo potrebnu dokumentaciju SPO jer je to jedini način da se sa ASK otkloni sumnja i loša reputacija kroz rad i rezultate rada nadležnih institucija. Da ne potpisuju nove ugovore o angažovanju lica jer nemaju nadležnost za to, već da se okrenu redovnom radu i ispunjavanju svakodnevnih obaveza u obimu koji je moguć u novonastalim okolnostima. Na kraju, svjedoci smo da se i pored apela koje smo uputili, progon nastavlja iz kućnog pritvora. Potpisani su ugovori o djelu sa licima koja ne doprinose radu i rezultatima Agencije, potpisani su dokumenti koji omogućavaju dalji progon članica sindikata i suspenzije čak ukupno 10 zaposlenih, od čega osam žena, a sumnjamo i druga dokumenta u cilju odbrane direktorice u postupcima koji dolaze. Na kraju, svjedoci smo da lice koja po sili zakona treba da bude suspendovano i dalje daje ovlašćenja da se zaposleni suspenduju koji nista uradili nisu", saopštio je Drakić.

Bonus video: