U Tivtu 2.780 gostiju

Večina posjetilaca – njih 2.238 koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja, dok su u hotelima 542 gosta

2698 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

U svim vidovima registrovanog smještaja na području opštine Tivat trenutno odmara ukupno 2.780 zvanično prijavljenih gostiju, što je četiri odsto manje nego u istom periodu prošle, odnosno 26 odsto više nego u ovo vrijeme do sada rekordne 2019. godine.

Saopštila je to Turistička organiozacija Tivat uz napomenu da je od ukupnog broja gostiju koji sada odmaraju u tom gradu 2.769 stranaca i samo 11 turista iz Crne Gore.

Večina posjetilaca – njih 2.238 koristi usluge izdavalaca privatnog smještaja, dok su u hotelima 542 gosta. Posjeta u privatnom smještaju je četiri odsto slabija nego lani, a u hotelima je sedam odsto manje turista nego u isto vrijeme prošle godine.

U strukturi gostiju po brojnosti su na prvom mjestu turisti sa tržišta Rusije, a slijede gosti iz Srbije, Turske, Velike Britanije. U manjem broju na Tivatskoj rivijeri odmaraju i gosti iz Njemačke, Ukrajine, BiH, SAD, Hrvatske i Letonije.

Iz lokalne TO su saopštili i da će Tivat “ovog ljeta biti epicentar tehnoloških inovacija kao nikada do sada.”

Naime, u periodu od 4. do 6. jula, Tivat će postati domaćin trodnevnog festivala “Game Changer Summer Fest” koji će privući više od 500 posjetilaca programima tokom tri konferencijska dana.

“Očekuje nas serija progresivnih tehnoloških tema fokusiranih na blockchain tehnologiju, travel tech i upotrebi vještačke inteligencije. Ovaj događaj će biti prilika za umrežavanje i razmjenu ideja među liderima i stručnjacima iz ovih oblasti. Glavno gradsko šetalište Pine će tokom dvije večeri festivala dobiti novi sjaj. Uz zvuke elektronske muzike, posjetioci će biti fascinirani svjetlosnom izložbom gejming dizajna i animacije koja je kreirana od strane izuzetnog tima koji stoji iza crnogorske video igre Bleak Faith", stoji u saopštenju uz napomenu da će kruna novog festivala biti svečano veče dodjele Game Changer Montenegro nagrada najprogresivnijim tehnološkim kompanijama i pojedincima iz Crne Gore.

Bonus video: