Mačka sa devet života i apsolutni kralj teške kategorije - Usik u sjajnoj borbi savladao Fjurija i odnio sve pojaseve

WBC, WBA, WBO i IBF sve je od večeras u rukama fenomenalnog Ukrajinca

70167 pregleda41 komentar(a)
Fjuri i Usik, Foto: Reuters
19.05.2024. 02:22h
00:29h

Spektakl je sve bliži - prvi u ring ulazi Oleksandr Usik - uz ukrajinsku muziku i bojama Fudbalskog kluba Polisja iz Žitomira.

00:22h

A, sreću borcu iz Mančestera poželjela je fudbalska legenda Liverpula Stiven Džerard, koji u Saudijskoj Arabiji trenira Al-Etifak.

00:13h

I veliki Ivander Holifild je u Rijadu, a poželio je sreću Usiku.

00:07h

Završena je i posljednja uvodna borba večeri između Džeja Opetaje i Majrisa Breidisa - slavio je Australijanac jednoglasnom odlukom sudija.

Uskoro kreće spektakl u ulazak u rink Usika i Fjurija.

23:53h

Oba šampiona u ring večeras ulaze neporažena - Tajson Fjuri je upisao 34 pobjede (24 nokautom) i jedan neriješen ishod (Diontej Vajlder), dok je Oleksander Usik upisao sve 24 pobjede u profi boksu, od čega je 14 završio nokautom.

23:42h

Ko slavi večeras postaće prvi neprikosnoveni prvak u teškoj kategoriji nakon Lenoksa Luisa koji se 1999. krunisao u Las Vegasu poslije borbe sa Ivanderom Holifildom.

23:33h

Mnogo je poznatih lica u "Kraljevskoj areni" u Rijadu, a među njima i još jedan velikan teške kategorije Entoni Džošua, kojem društvo pravi fudbalska legenda Krsitijano Ronaldo, as lokalnog Al-Nasra.

foto: Reuters
23:28h

Najveća i najprestižnija bokserska borba u ovom vijeku sve je bliža - Britanac Tajson Fjuri i Ukrajinac Oleksandr Usik u Rijadu će boriti za ujedinjenje svih titula u teškoj kategoriji.

"Kralj cigana" je vlasnik pojasa u WBC federaciji, dok "mačka" sa Krima drži tri - WBA, WBO i IBF.

Spektakl u Saudijskoj Arabiji već je krenuo, a borba večeri za "kralja teške kategorije" trebalo bi da počnje oko ponoći.