Poraz u Briselu: Sokoli zahvaljujući Šarkiću izbjegli kanonadu, pa pokazali da mogu da igraju i sa Belgijom

Dva lica Crne Gore na stadionu "Kralj Boduen" i poraz od Belgije 2:0

40071 pregleda47 komentar(a)
Osmajić u dueliu sa odbranom Belgije, Foto: FSCG
05.06.2024. 23:03h
20:57h

22. minut: Teško Crna Gora uspijeva da se nametne, tačnije potpuno je u podređenom položaju tokom prvih dvedesetak minuta - novu veliku šansu imao je Openda, ali sreća, pa Šarkić ima sjajno veče.

20:52h

17. minut: Još jednom Karasko i ponovo je siguran Šarkić.

20:50h

16. minut: Velika šansa za Belgiju - Jovetić je pogriješio na našoj polovini, njegov pas presjekao je Openda, koji je odlično dodao za Karaska, ali je Šarkić maestralno odbranio.

20:40h

8. minut: Dvije šanse je već napravila Belgija - najprije je glavom pokušao Janik Karasko, ali je siguran bio Šarkić, da bi potom plasirao Artur Fermeren, ali pored gola.

20:39h

Veliki jubilej za velikog Kevina de Brujnea i lijep gest našeg kapitena Stevana Jovetića i crnogorske ekspedicije.

20:35h

1. minut: Krenuo je meč na stadionu "Kralj Boduen".

20:15h

Crna Gora i Belgija na nekadašnjem "Hejselu" srešće se ponovo 12 godina kasnije.

I te 2012. radilo se o prijateljskom meču, a završen je 2:2 - golove za našu selekciju postigli su Mirko Vučinić i Nikola Drinčić, a za "đavole" Kevin Miralas i Eden Azard.

20:00h

Belgiji će ovaj meč biti prva provjera pred Euro, a selektor "đavola" Domeniko Tedesko odlučio se za dosta jak tim, koji će predvoditi superzvijezda Mančester sitija Kevin de Brujne i napadač Lajpciga Luj Openda.

19:56h

Prosinečki je još sinoć na pres konferenciji u Briselu izdiktirao sastav za današnji meč, nije ništa mijenjao, pa će "sokoli" na stadion "Kralj Boduen" istrčati sa sljedećih 11.

Na golu će biti Matija Šarkić, u odbrani Marko Vešović, Igor Vujačić, Slobodan Rubežić i Andrija Vukčević, dva zadnja vezna su Edvin Kuč i Miloš Brnović, desno krilo je Milutin Osmajić, lijevo Driton Camaj, kapiten Stevan Jovetić igraće iz špica, a u napadu Nikola Krstović.

19:53h

Treći meč Roberta Prosinečkog na klupi "sokola" i najozbiljnija provjera - fudbaleri Crne Gore od 20.30 u Briselu igraju protiv Belgije.

Za naš nacionalni tim to će biti još jedan u nizu testova pred Ligu nacija na jesen, dok se "crveni đavoli" spremaju za Euro 2024 gdje će biti jedan od favorita.