BLOG EURO 2024 Šok u 98. minutu, Zakanji majstorijom vjerovatno poslao Hrvate kući, Španija eliminisala Albaniju

Evropski prvak ide direktno u osminu finala, tanka nada za Hrvatsku

103584 pregleda47 komentar(a)
Slavlje Italije i razočaranje Hrvatske, Foto: Reuters
25.06.2024. 00:34h
21:13h

13. minut: GOOOOL, Španija pleše i sa B timom - pogodio je Feran Tores nakon sjajne asistencije velikog majstora Danija Olma.

foto: Reuters
21:11h

12. minut: Španija je mirna što se tiče prolaska, ali i opasnija od Albanije koja mora da juri pobjedu - dobar pokušaj glavom imao je Mikel Merino nakon ubacivanja vječnog Hesusa Navasa.

21:07h

Hrvatska i Albanija imaju veliku podršku navijača u Lajpcigu odnosno Diseldorfu.

21:04h

5. minut: Prva prijeti Hrvatska - Luka Sučić je snažno šutirao, ali odbranio je Đanluiđi Donaruma.

foto: Reuters
21:01h

1. minut: Krenuli su mečevi u Lajpcigu i Diseldorfu

foto: Reuters
20:11h

Kreće veče odluke u grupi B, a poznati su i sastavi za utakmice Hrvatska - Italija i Albanija - Španija.

Zlatko Dalić i Lućano Spaleti su izvršili nekoliko izmjena u odnosu na prethodne mečeve, dok je Luis de la Fuente izveo praktično B tim Španije.

SASTAV HRVATSKE

SASTAV ITALIJE

SASTAV ALBANIJE

SASTAV ŠPANIJE

17:13h

VAR - Lukaku 3:0

14:43h

Njemački fudbaler Antonio Ridiger istegao je mišić zadnjeg dijela butine na utakmici protiv Švajcarske i njegov nastup u osmini finala Evropskog prvenstva je pod znakom pitanja, saopštio je danas Fudbalski savez Njemačke.

Ridiger je odigrao svih 90 minuta utakmice protiv Švajcarske koja je završena neriješeno (1:1), što je omogućilo Njemačkoj da kao prvoplasirana u Grupi A čeka meč osmine finala koji se igra u subotu u Dortmundu.

Selektor Njemačke, Julijan Nagelsman je odmah poslije meča izjavio da je Ridiger osjetio problem sa butinom.

Njemačka će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati sa drugoplasiranom reprezentacijom iz Grupe C u kojoj su Engleska (četiri boda), Danska (dva), Slovenija (dva) i Srbija (jedan bod).

Posljednje utakmice te grupe na programu su sjutra od 21.00, a sastaju se Srbija i Danska, odnosno Engleska i Slovenija.

Ridiger na utakmici sa Švajcarskomfoto: Reuters
13:01h

Mađarski fudbaler, Barnabas Varga doživio je na utakmici Evropskog prvenstva protiv Škotske višestruke prelome kostiju na licu i vjerovatno će biti podvrgnut operaciji, saopštio je danas Fudbalski savez Mađarske.

Izmjena: 13:02h
12:44h

I Englezi su odradili trening uoči sjutrašnjeg meča protiv Slovenije.

foto: Reuters
12:00h

Najava utakmica u grupi B

11:49h

Njemačka je sinoć remizirala sa Švajcarskom (1:1) i osvojila prvo mjesto u grupi A.

"Švajcarska je dobar protivnik, bila je uzbudljiva utakmica. Ali, na kraju smo taktički uradili dobar posao", rekao je selektor Njemačke Julijan Nagelsman.

Domaćin Eura je do boda stigao u 92. minutu preko rezerviste, Filkruga.

"Bitno je da na klupi imate igrače, koji mogu da prelome utakmicu. Analizirali smo rivala, pa smo na osnovu toga odlučili ko će da igra. Filkrug nam je veoma bitan igrač. Srećni smo što u ekipi imamo takvog fudbalera", rekao je Nagelsman.

11:31h

Trening Francuske pred sjutrašnju (18) utakmicu protiv Poljske.

foto: Reuters
10:37h

Švajcarska je drugi put u istoriji grupnu fazu završila bez poraza - prethodni put je do tog učinka stigla 2016. godine.

"Srećan sam, jer smo grupnu fazu završili bez poraza. Ali, to nije bilo dovoljno za prvo mjesto. Krasi nas pravi timski duh, imamo sistem koji funkcioniše, kao i dobru strategiju. Igrači dobro obavljaju svoj dio posla. Sada moramo da se spremimo za osminu finala", rekao je nakon meča sa Njemačkom selektor Švajcarske Murat Jakin.

foto: Reuters
10:04h

Mađarska je sinoć savladala Škotsku 1:0 i ostala u trci za plasman u osminu finala, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Mađarska je sinoć slavila na Euru nakon osam godina, a do pobjede je stigla u 100. minutu, kada je gol postigao Šobot.

"Škotska je imala veći posjed, naročito u prvom poluvremenu. Meč je bio izjednačen, ali smo mi imali više šansi. Mislim da smo zaslužen pobijedili", rekao je selektor Mađarske, Marko Rosi.

09:25h

Škotska je sinoć, nakon poraza od Mađarske (1:0) eliminisana sa Eura.

"Fudbalski bogovi večeras nisu bili na našoj strani. Htjeli smo da pobijedimo, stvorili smo neke šanse, a onda smo im dozvolili kontranapad, nakon kojeg su postigli gol", rekao je nakon meča selektor Škota, Stiv Klark.

08:37h

Gol Šobota, kojim je Mađarska zadržala nadu u plasman u osminu finala.

08:08h

Mađarski fudbaler, Barnabaš Varga je u stabilnom stanju, nakon što je sinoć, tokom utakmice sa Škotskom, ostao bez svijesti.

Prilikom jednog centaršuta, golman Škotske, Gan je slučajno udario Vargu, koji je pao na teren i bio bez svijesti. Medicinska ekipa je odmah utrčala i Vargu iznijela sa terena.

“Stanje Barnabaša Varge je stabilno. Fudbaler Ferencvaroša trenutno se nalazi u jednoj bolnici u Štutgartu. Ako bude bilo kakvih vijesti o njegovom statusu, odmah ćemo vas obavijestiti“, saopštio je FS Mađarske.

08:07h

Utakmice posljednjeg kola B grupe Evropskog fudbalskog prvenstva u Njemačkoj biće odigrane večeras.

U Lajpcigu rivali će biti Hrvatska i Italija, dok će se u Dizeldorfu sastati Španija i Albanija.

Obje utakmice počeće u 21 sat.

Španija je, uoči posljednjeg kola, vodeća na tabeli sa šest bodova.

Italija je osvojila tri, a po bod Albanija i Hrvatska.

08:06h

GRUPA B

Albanija - Španija (21)

Hrvatska - Italija (21)

Standings provided by Sofascore