Fiesta u Berlinu, niko kao furija - Španija je četvrti put šampion Evrope

Španski plej u Njemačkoj krunisan u Berlinu - Niko Vilijams i Mikel Ojarzabal matirali Englesku u velikom finalu Eura (2:1)

39154 pregleda24 komentar(a)
Niko Vilijams i Mikel Ojarzabal slave u Berlinu, Foto: Reuters
14.07.2024. 22:59h
22:54h

KRAAAAJ - Niko kao "furija" - Španija je zasluženo savladala Englesku (2:1), Španija je zaslužila evropsku krunu.

Zemlja fudbala četvrti put u istoriji je najbolja u Evropi, Engleska nije uspjela ni u drugom finalu zaredom, pa ostaje jedan od najvećih gubitnika u istoriji fudbala. 

22:48h

90. minut: Kakva šansa za Englesku - nakon kornera Palmera glavom je šutirao Rajs, a nakon što je Simon odbranio glavom je pokušao i Guei, alije sa gol linije izbacio Olmo.

22:46h

87. minut: GOOOOL - šok u Berlinu, rezervista Španije Mikel Ojarzabal pogodio je nakon sjajne akcije koju je napravio sa Olmom i Kukureljom.

22:40h

82. minut: Ponovo Španija napada, još jednom je dobru priliku imao Jamal, ali siguran je Pikford.

22:32h

73. minut: GOOOOOL - veliki je majstor Kol Palmer - hladnokrvni mladić iz Čelsija vratio je Englesku u život samo tri minuta nakon što je ušao u igru.

Saka je prošao po desnoj strani, dodao je Belingemu koji je iz teške pozicije odložio za Palmera, a engleski as je sjajno šutirao po zemlji sa dvadesetak metara.

foto: Reuters
22:29h

70. minut: Nova promjena kod Engleza - u igri je Kol Palmer, izašao je mladi Mejnu.

22:26h

67. minut: Kapitena i napadača mijenja i De la Fuente - umjesto Morate ušao je Mikel Ojarzabal.

22:25h

66. minut: Opasna je Španija iz kontranapada - veliku šansu imao je Jamal, ali ostaje 1:1.

foto: Reuters
22:22h

64. minut: Da li se budi Engleska - Foden je na desnoj strani bio uporan, izborio se za loptu koja je stigla do Belingema, a as Real je nakon sjajnog okreta opasno šutirao sa ivice šesnaesterca - ipak, pored gola. 

22:20h

61. minut: Reaguje Sautgejt - izlazi kapiten Kejn, dok je u igri heroj polufinala Oli Votkins.

foto: Reuters
22:18h

Jamal je večeras upisao četvrtu asistenciju na ovom Euru, a jednom je bio i strijelac, dok je Vilijams postigao drugi gol, uz ranije dvije asistencije.

Kakav mladi tandem ima Španija.

22:14h

56. minut: Dvije nove šanse za Španiju u istom minutu - najprije je Jamal sjajno provukao loptu za Moratu koji se oslobodio Gueija, ali nije dobro šutirao, da bi potom sa 16 metara opasno zaprijetio Vilijams.

22:07h

49. minut: Nova velika šansa Španije, ali Olmo nije pogodio iz odlične pozicije.

22:06h

47. minut: GOOOOL - ponovo Španija leti na krilima svojih mladića - Lamin Jamal je sjajno prošao, pronašao Nika Vilijamsa koji je iskosa sa lijeve strane matirao Pikforda.

foto: Reuters
22:03h

46. minut: Morao je da mijenja De la Fuente - i to svog najvažnijeg igrača Rodrija, vjerovatno zbog povrede.

U igri je Martin Zubimendi vezista Sosijedada.

21:49h

Završeno je prvo poluvrijeme koje se neće pamtiti - Španija je dominirala u posjedu lopte, pokušavala je, ali za 45 minuta nije uspjela da napravi nijednu pravu šansu.

S druge strane, Engleska je odlučila da se brani i čeka pravu šansu, a u finišu je i opasno zaprijetila... Najprije preko Kejna kada je loptu u opasnoj zoni izgubio Karvahal, a potom i kada se desio jedini šut u okvor gola - Foden je pokušao, ali njegov udarac bio je previše slab za klasu Simona.  

21:46h

46. minut: Za rubriku vjerovali ili ne, ali upravo sada Berlin je vidio prvi šut u okvir gola - pokušao je Fil Foden, ali bez mnogo opasnosti za Unaja Simona.

21:32h

30. minut: Razmahao se sudija Franosa Leteksije kartonima kao prije skoro dvije godine pod Goricom.

U velikom finalu Eura već je pokazao žute kartone Hariju Kejnu i Daniju Olmu, a mnogi u Crnoj Gori ga se sjećaju kada je u septembru 2022. već do 17. minuta utakmice u Ligi nacija protiv Finske pokazao dva žuta kartona štoperu "sokola" Žarku Tomaševiću.

21:21h

Jamal je ispisao istoriju kao najmlađi fudbaler koji je zaigrao u finalu nekog velikog takmčenja, dok na drugoj strani sjajnog mladića ima i Engleska - vezistu Mančester junajteda Kobija Mejnua.

Inače, prvi put u istoriji finala Eura i Mundijala obje selekcije u svojom redovima imaju po jednog tinejdžera - Jamal i Mejnu su sadašnjost i budućnost fudbala.

foto: Reuters
21:17h

16. minut: Počela je da igra i Engleska, a nekako je najopasnija po desnoj strani na kojoj se nalazi majstor Arsenala Bukajo Saka.