BLOG Bojanić Lalović: Odnos Glavnog grada prema mladima mora biti drugačiji

Oni će, tokom današnje sjednice, raspravljati o više tačaka dnevnog reda među kojima se nalazi inicijativa za razrešenje gradonačelnice Podgorice Olivere Injac, izvještaji o radu više lokalnih preduzeća...

45836 pregleda33 komentar(a)
Foto: Nikola Saveljić
01.08.2024. 17:32h
09:22h

Pred odbornicima je nastavak rasprave o preostalih 18 tačaka dnevnog reda. 

Branislav Radičević (Pokret Evropa sad) je, u ponedeljak, tražio da se sjednica nastavi danas, jer su odbornici tog kluba imali obaveze u Skupštini Crne Gore. 

Odbornici Skupštine Glavnog grada izglasali su skraćenje mandata lokalnom parlamentu 24. jula. 

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović raspisao je vanredne lokalne izbore u Podgorici za 29. septembar.

Milatović je tada saopštio da je prilikom određivanja datuma izbora, pored zakonskih rokova, u vidu imao razloge racionalnosti i činjenicu da će istog dana biti održani lokalni izbori u Kotoru.

"Svim učesnicima predstojećeg izbornog procesa želim uspješnu i fer kampanju, a građankama i građanima Podgorice da dobiju vlast koja će osigurati dinamičan razvoj Glavnog grada”, naveo je Milatović.

Oni će, tokom današnje sjednice, raspravljati o više tačaka dnevnog reda, među kojima se, između ostalog, nalazi i inicijativa za razrešenje gradonačelnice Olivere Injac, više izvještaja gradskih preduzeća, izvještaj o realizaciji Akcionog plana za postizanje rodne ravnopravnosti u Glavnom gradu za 2023. godinu....