SAD: Pojavio se još jedan misteriozni monolit, ovog puta u pustinji Nevade

Visoka, pravougaona, reflektujuća struktura primijećena je u blizini Gas Pika, mjesta gdje se planinari u pustinji Nevade, samo oko sat vremena sjeverno od Las Vegasa

8010 pregleda 5 komentar(a)
Monolit su primijetile vlasti u blizini Gas Pika, oblasti za planinarenje i ljubitelje pješačenja, sjeverno od Las Vegasa, Foto: Twitter/LVMPD
Monolit su primijetile vlasti u blizini Gas Pika, oblasti za planinarenje i ljubitelje pješačenja, sjeverno od Las Vegasa, Foto: Twitter/LVMPD

Misteriozni monolit pojavio se u pustinji Nevade tokom vikenda, što je izazvalo spekulacije o tome šta bi to moglo biti i ko stoji iza njega.

Objekat je uočila policija Las Vegasa, koja je rekla da su je videli tokom potrage i spasavanja nestalih planinara, severno od doline u ovom američkom gradu.

„Dešavaju se razne čudne stvari, ali pogledajte ovo", objavila je policija na društvenim mrežama.

Monolit je sličan onima koji su se pojavili širom sveta 2020. godine.

Visoka, pravougaona, reflektujuća struktura primećena je u blizini Gas Pika, mesta gde se planinari u pustinji Nevade, samo oko sat vremena severno od Las Vegasa.

Na slikama koje je policija objavila na društvenim mrežama, čini se da je monolit na malo neravnom terenu.

„Kako je dospeo gore?", pitala je policija Las Vegasa na društvenim mrežama.

Monolit ima neke sličnosti sa onima iz filma 2001. godine: Odiseja u svemiru, Stenlija Kjubrika iz 1968. godine.

Impozantni crni monoliti koji je stvorila nevidljiva vanzemaljska vrsta pojavljuje se u filmskom klasiku, zasnovanom na tekstu naučnika i pisca Artura Klarka.

Monoliti slični onom u Nevadi pojavili su se na različitim lokacijama širom sveta pre oko četiri godine, a jedan je bio i u pustinji u Juti.

Jedan je pronađen u Rumuniji u isto vreme kada i u Kaliforniji, kao i na ostrvu Vajt u Lamanšu.

Tada su se pojavile spekulacije ko stoji iza ovoga, a neki su se pitali da li je možda reč o nekakvoj umetničkoj instalaciji.

Ali niko se tada nije oglasio da kaže da je njegovih ruku delo.

Još jedan monolit se pojavio u martu ove godine na vrhu jednog brda u Velsu.

Očevici su rekli da je skulptura stajala savršeno ravno, ali niko nije mogao da pruži ni naznaku ko je mogao tu da je postavi.


Pogledajte video o ranijim slučajevima pojavljivanja misterioznih monolita:


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Bonus video: