Kejn: Došli smo po trofej, da ispišemo napokon istoriju

Kapiten Engleske Hari Kejn smatra da njegova ekipa ima kvalitet da opravda status favorita za prvi naslov Engleske na evropskim prvenstvima

1326 pregleda 2 komentar(a)
Kejn smatra da je atmosfera u ekipi harmonična, Foto: REUTERS
Kejn smatra da je atmosfera u ekipi harmonična, Foto: REUTERS

Hariju Kejnu se ne da da osvoji trofej, u nekoiko sjajnih utakmica nedosatjalo je sreće, naročito u dresu reprezentaciej Engleske. Kapiten Gordog Albiona je na prethdonom, domaćem EURO 2020, izgubio na penale od Italije.

“Biti kapitan Engleske vjerovatno je najveća privilegija koju mogu imati kao igrač. I nikad to neću uzeti zdravo za gotovo. To je jedinstven osjećaj. Čast mi je po četvrti put biti kapitan na velikom turniru. Imali smo polufinale, finale i četvrtfinale pa se nadam da ćemo ovaj put osvojiti trofej. Došli smo u Njemačku da osvojimo EURO", poručio je Kejn na sajtu Uefa.

On vjeruje da ima saigrače spremne da mu pomognu u cilju.

"Mislim da je ova ekipa jedna od najboljih, ako ne i najbolja koju smo imali u smislu forme i sezone koju su imali mnogi naši igrači. Imamo puno mladih i talentovanih igrača, koji nemaju tremu i samo žele ući na teren i igrati. Nadam se da mlađi igrači mogu učiti od mene i postavljati pitanja. Ako im mogu pomoći, onda super. Ali već imamo dobar odnos, uvijek večeramo zajedno, imamo o čemu razgovarati i to nam puno pomaže", mišljenja je Kejn.

Engleska ej imala problema da odabere 26 za EURO 2024. Otpali su fantastični Džek Griliš, Medison, Kertis Džons...

"Selektor Garet Sautgejt je morao donijeti neke teške odluke u odabiru igrača, imamo puno dobrih napadačkih igrača u ekipi. Meni lično sve je super. Želim igrati s onima koji mogu asistirati, dati gol, brzo se kretati po terenu i osvajati lopte u jakim duelima. Sve too imamo", siguran je Kejn i dodao:

"Status favorita stekli smo rezultatima na prethodnim turnirima. Ali još nismo osvojili EURO, pa ćemo ovdje pokušati ponovo da ispišemo istoriju. To je cilj koji smo si postavili, ali znamo da je pred nama dug i težak put. Moramo biti sigurni da radimo sve kako treba jer na ovakvim turnirima ako ne daš 100 odsto, možeš biti kažnjen", zaključio je Kejn.

Bonus video: