Klark: Da uzdignute glave završimo EURO, Nagelsman: Treba nam pobjeda na startu

Tradicionalno, domaćin otvara svako veliko fudbalsko takmičenje, pa će sjutra na Alijanc areni (20,45 h), Njemačka protiv Škotske otvoriti EURO 20224

2590 pregleda 0 komentar(a)
Kalrk je znao da iznenadi i Španiju u kvalifikacijama, Foto: REUTERS
Kalrk je znao da iznenadi i Španiju u kvalifikacijama, Foto: REUTERS

Tradicionalno, domaćin otvara svako veliko fudbalsko takmičenje, pa će sjutra na Alijanc areni (20,45 h), Njemačka protiv Škotske otvoriti EURO 2024.

U dva tabora se potpuno drugačije razmišlja. Njemačka, jedna od najtrofejnijih fudbalskih zemalja želi da prekine niz neuspjeha, a Škoti... Škoti žele da se zabave, ali...

“Najbolji pogled na turnir pred vama je da jednostavno kažete: moramo se pripremiti najbolje što možemo, zatim izaći tamo i igrati najbolje što možemo protiv riabla bilo kojeg nivoa kvaliteta", objasnio je selektor Škotske, Stiv Klark i dodao:

"Bude li nam sve išlo po tom scenariju, moći ćemo uzdignute glave otići s turnira, bez obzira na to hoćemo li ispasti u grupnoj fazi ili ćemo proći dalje”, rekao je škotski seelktor za sajt Uefa.

No, u Njemačkoj je euforija, očekivanja tolika da na to ne može ostati imun ni skup koji vodi Julijan Nagelsman.

"Potreban nam je dobar rezultat! Sada smo svi malo nervozni. Mislim da je to normalno, ali je i dobro jer ako ste malo nervozni, bićete i više budni i fokusirani. Pogotovo u prvom meču. Početak grupne faze biće vrlo važan za nas, ali i za navijače i zasiat anm treba dobar rezultat,” rekao je selektor njemačke selekcije za sajt Uefa.

U njihovoj, grupi A za jedno od prva dva mjesta ili jedno od četiri najbolja treća mjesta, za prolazak u plej-of, konkurišu još Mađarska i Švajcarska.

Bonus video: