CR6 - legendarna priča koja traje već 20 godina

Portugal od 21 sat u Lajpcigu napada Češku, veliki Kristijano Ronaldo igra svoj šesti Euro

6100 pregleda 2 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Pedro Nunes/Reuters
Ronaldo, Foto: Pedro Nunes/Reuters

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj okrenulo je 17. stranicu, njegov dio najviše do sada bio je upravo domaćin koji igra 14. kontinentalni šampionat - prate ga Rusija (Sovjetski Savez), Španija (po 12), Francuska, Italija, Holandija i Češka (po 11)...

A, jedan čovjek, fudbalska legenda, veliki Kristijano Ronaldo, kada uskoro istrči na teren stadiona u Lajpcigu upisaće šesti nastup na evropskim prvenstvima.

Isto toliko kroz svoju istoriju na primjer imaju Srbija (Jugoslavija), Turska, Švajcarska i Rumunija, a više od Poljske, Mađarske, Škotske ili bilo kojeg drugog fudbalera kroz istoriju.

Nestvarna priča koja je počela prije 20 godina u Lisabonu, koja je krunisana evropskim peharom 2016, nastaviće se u utakmici između njegovog Portugala i Češke u 1. kolu grupe F - meč na istoku Njemačke počinje u 21 sat.

- On je dvije decenije na vrhu, ne vidim nikog sličnog njemu kada su reprezentacije u pitanju - sve su to zasluge nevjerovatnog talenta i njegovog rada. Srećni smo što je naš kapiten - naglasio je Žoao Kanselo, još jedan od majstora Portugala.

Slične riječi stižu i od igrača koji će večeras biti rivali Portugalu i Ronaldu.

- On je jedinstven - kapa dolje za sve što radi na najvišem nivou - naglasio je Patrik Šik, napadač Češke.

Bonus video: