Martines: Kada Češku ograničite na jedan šut i nijedan korner...

"Da, imali smo 70 odsto loptu u posjedu, tu se vidi puno dobrog rada, ali kada smo gubili morali smo i da kontrolišemo nerve"

4684 pregleda 1 komentar(a)
Martines tokom meča sa Češkom, Foto: Reuters
Martines tokom meča sa Češkom, Foto: Reuters

Nije Portugal do prve pobjede na Evropskom prvenstvu stigao spektakularnom igrom, nije mu to dozvolila ni odlično organizovana Češka, ali "selesao" je više želio trijumf, a na kraju je do njega nekako i došao (2:1).

"Pobijedili smo utakmicu - mislim da bi trebalo da cijenimo ono što smo napravili", poručio je selektor Portugala, Roberto Martines.

Njegovi momci su uglavnom imali loptu u svom posjedu, pokušavali su, ali nije bilo puno velikih šansi, dok je s druge strane Češka iz prvog šuta u okvir gola povela 1:0.

"Kada Češku ograničite samo jedan udarac prema golu i da nema kornera onda smatram da na tim dobrim stvarima možemo da gradimo puno toga", dodao je španski stručnjak za Uefu.

Golovi za pobjedu su stigli nakon grešaka štopera Češke Robina Hranača...

"Nismo očekivali laku utakmicu, igrali smo protiv Češke koja je uvijek puna energije... Nakon što smo primili gol bio je ovo i test našeg karaktera. Da, imali smo 70 odsto loptu u posjedu, tu se vidi puno dobrog rada, ali kada smo gubili morali smo i da kontrolišemo nerve... Mislim da je ovog puta naš karakter pokazao mnogo toga", zaključio je Martines.

Naredni meč Portugal u subotu - biće to derbi protiv Turske.

Bonus video: