Nagelsman: U oktobru prošle godine ovakav meč ne bismo dobili 2:0

Njemačka prva do osmine finala EP nakon pobjede nad Mađarskom

7442 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Njemačka je pobijedila Mađarsku 2:0 sa šest bodova nakon dva kola postala prva selekcija koja se plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva.

"Elf" je rutinski stigao do pobjede, golovima Musiale i Gundogana, Mađarska je tek povremeno prijetila.

"U oktobru prošle godine, ovakav meč ne bismo dobili 2:0. To je znak koliko smo napredovali, koliko smo sazreli", kazao je selektor Njemačke Julijan Nagelsman.

Oduševljen je navijačima - njegova selekcija ima ogromnu podršku širom zemlje.

Prije četiri dana u Minhenu, danas u Štutgartu.

"Navijačka šetnja je prošla pored našeg hotela, bilo je jako glasno na stadionu - to vam samo daje dobar osjećaj. Pomaže nam, što jeste malo čudno jer imamo tako iskusne i uspješne igrače, ali je nešto što vas pokreće. Naš zadatak je da pustimo fanove da nastave da sanjaju".

Ilkan Gundogan je proglašen za igrača meča.

"Ova je bila situacija kakva nam je možda i trebala. Mađarska je igrala vrlo dobro s vremena na vrijeme. Nije to bio savršen meč s naše strane, ali to je bila utakmica kakva vam je potrebna tokom turnira", istakao je Gindogan.

Mađari su u teškoj situaciji kada je u pitanju plasman u drugu fazu, ali ne odustaju - moraju ubjedljivo da pobijede Škote i da čekaju...

"Nemamo za čim da žalimo, to sam rekao momcima. Bilo je nekih greški, ali one su normalne u fudbalu, posebno kada protiv sebe imate tim svjetske klase. Idemo dalje, spremamo se za Škotsku", rekao je selektor Marko Rosi.

Bonus video: