Poljska protiv Austrije - nokaut meč u Berlinu, spreman je i Levandovski?

Poljaci žure da oporave Roberta Levandovskog pred današnji ključni okršaj u Berlinu (18 h)

4816 pregleda 0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Reuters
Robert Levandovski, Foto: Reuters

Iako nisu razočarali na otvaranju grupe D, Poljska i Austrija nisu izbjegle poraze od favorizovanih Holanađana i Francuza, pa će u međusobnom duelu danas od 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu juriti pobjedu u borbi za plasman među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Poljska je izgubila od Holandije, preokretom 2:1, a selektotr Mihal Probež se nada da će Robert Levandovski i Pavel Davidovič, defanzivac Verone, biti u ekipi nakon povreda.

Naravno, glavni fokus je na oporavak Levandovskog, ikone poljskog fudbala.

- Srećan sam što imamo sjajan medicinski tim i očekujemo povratak Levandovskog i Davidoviča, mada vidjećemo pred posljednji trening u Berlinu - kazao je Probež, dok golman Vojčeh Ščensni smatra da će najboji igrač biti u postavi.

Poljska - Austrija
foto: Sofascore

- Ne želimo da odigramo samo tri utakmice i idemo kući. Daćemo sve od sebe. Ne znam da li će Robert biti spreman za 90 minuta, ali i kada ga samo vide na terenu rivalima nije dobro. Ipak je on najbolji fudbaler u istoriji Poljske - kazao je Ščensni.

Austrija nikada nije dobila Poljsku - tri poraza i dva remija, ali je Ralf Rangnik ekipu podigao na visok nivo i favorizovana Francuske slavila je teškom mukom, autogolom Maksimilijana Vebera - 1:0.

- Falilo je malo više drskosti i hrabrosti sa Francuzima, ali idemo dalje. Idemo na pobjedu i ne zanimaju nas hipotetičke kalkulacije. Znamo da je pobjeda imperativ kako bi ostvarili plasman u nokaut fazu. Levandovski jeste opasan, ali se nadamo da nije na piku forme, a osim toga, pripemali smo se baš za stil Poljske. Birao sam u pripremi ekipe koje igraju sa trojicom na lopti a petoricom igrača iza nje, Srbija, Italija i Estonia igraju baš tako - naglasio je Rangnik.

Vjerovatni sastavi, Poljska (3-5-2): Ščensni - Bednarek, Salamon, Kivior - Frankovski, Šimanski, Romančuk, Zjelinski, Zalevski - Sviderski, Buksa.

Austrija (4-2-3-1) Penc - Poš, Danso, Veber, Mvene - Zaivald, Grilič - Lajmer, Baumgartner, Zabicer - Arnautović.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: