Majstori Ukrajine su morali da prorade - Šaparenko i drugovi "okrenuli" Slovačku

Selekcija Sergija Rebrova do prve pobjede na Evropskom prvenstvu stigla nakon preokreta (2:1)

5460 pregleda 1 komentar(a)
Šaparenko, Timčuk i Jaremčuk slave drugi gol Ukrajine, Foto: Reuters
Šaparenko, Timčuk i Jaremčuk slave drugi gol Ukrajine, Foto: Reuters

Predsjednik Dinama iz Kijeva, Igor Surkis ne tako davno je rekao da ako Šahtjor za Georgija Sudakova traži 150 miliona, onda "njegov" Mikola Šaparenko vrijedi 300 miliona.

Peckanje između dva najveća ukrajinska kluba nije ništa neuobičajeno, teško i da su pomenute cifre realne, ali i jedan i drugi su veliki majstori, a Šaparenko je to pokazao danas u meču Evropskog prvenstva na kojem njegova zemlja nije imala pravo na grešku.

Ukrajina je živa, "zbirna komanda" je predvođena Dinamovim maestrom "okrenula" Slovačku u utakmici drugog kola Eura (2:1) i sada može da vjeruje u nastavak snova u Njemačkoj.

emrkf
foto: Sofascore

Kao i protiv Rumunije na startu (3:0) ni ovog puta nije bilo sve idealno, a u prvom poluvremenu Anatolij Trubin je zaustavljao šuteve Lukasa Haraslina, Ivana Šranca i ostalih Slovaka i pokazao da selektor Sergij Rebrov nije pogriješio što ga je umjesto Realovog Andrija Lunjina poslao između stativa.

Ipak, Slovačka je na krilima velike pobjede nad Belgijom ponovo prva povela i ponovo je strijelac bio Šranc koji je iskoristio ubacivanje Haraslina i zbunjenost odbrane rivala.

Pokušavali su Ukrajinci odmah da preokrenu stvari, a stativa Oleksandra Timčuka bila je najava preokreta, koji je stigao u drugom poluvremenu.

Lijepu akciju ove selekcije i asistenciju Oleksandra Zinčenka na pravi način sa desetak metara u gol je pretvorio Šaparenko - 1:1, 54. minut.

Željela je ekipa Sergija Rebrova tri boda za ostanak u životu, a do njih je stigla na deset minuta prije kraja - Šaparenko je ovog puta majstorski pronašao Romana Jaremčuka, a napadač Valensije još ljepše primio i pogodio (2:1).

Ukrajina je živa, selekcija koja je prepuna majstora - osim Šaparenka i Sudakova, to su svakako i Artjom Dovbik, Viktor Cigankov, Mihailo Mudrik, Zinčenko, Jaremčuk...

Da li i dovoljno dobri da protiv Belgije u posljednjem kolu osvoji makar bod i obezbijedi osminu finala.

Bonus video: