Razlika u klasi: Austrija u drugom dijelu slomila neubjedljivu Poljsku

Tim Ralfa Rangnika slavio 3:1

5318 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Austrija je prijetila Francuskoj na premijeri, uz malo sreće je mogla da izbjegne poraz (izgubila je autogolom Vebera), a da je u Njemačku došla da pokaže da je uticaj Ralfa Rangnika ogroman vidjelo se u duelu 2. kola grupe D.

„Das tim” je oživio šanse da može do osmine finala - u Diseldorfu je savladao Poljsku 3:1 za nastavak sna o nokaut fazi.

Austrijanci su bili bolji tim, rano su poveli, kasnije i primili gol za 1:1, ali u drugom poluvremenu se nije postavljalo mnogo pitanja - direktan fudbal Rangnikove ekipe je bio jednostavno prebrz za Poljake...

Trauner je već u 9. minutu načeo protivnika, pogodio je glavom iz šuta koji nije dao šansu Šćensnom, ali se Poljska oslobađala pritiska kako je vrijeme odmicalo.

Nekoliko puta je zaprijetila, a onda i izjednačila u 30. kada se u kaznenom prostoru najbolje snašao Pjontek.

Austrija
foto: Sofascore

Posljednjih dvadesetak minuta prvog poluvremena su bili i period najslabije igre Austrije, ali je u drugom sve došlo na svoje.

Protivniku nije pomoglo ni to što je prvi put na turniru zaigrao roviti Levandovski (ušao je u 60. minutu), jer su Austrijanci u 66. dobili ono što su željeli.

Akcija je počela sa lijeve strane, Arnautović umjesto da prihvati loptu napravio je varku tijelom i „asistirao” Baumgartneru koji je prihvatio poklon - rutinskim udarcem sa dvadesetak metara je vratio prednost svom timu i otvorio mu put ka pobjedi.

Tek poslije 2:1 su Austrijanci počeli da uživaju na terenu - upisao se i Arnautović iz penala za konačnih 3:1, a moglo je da bude i 4:1, 5:1...

Poljska je ovim porazom maltene ostala bez šansi za osminu finala.

Doživjela je drugi poraz (nakon onog od Holandije - 2:1), a u posljednjem kolu je čeka okršaj sa favoritom Francuskom.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: