Varga ima višestruke prelome, vjerovatno će morati na operaciju

Barnabas Varga se žestoko sudario sa škotskim golmanom Angusom Ganom. Dobio je jak udarac u lice, a potom je i tjemenom udario o zemlju pri padu.

9770 pregleda 2 komentar(a)
Ukazivanje pomoći Vargi, Foto: Reuters
Ukazivanje pomoći Vargi, Foto: Reuters

Mađarski fudbaler Barnabas Varga doživio je na utakmici Evropskog prvenstva protiv Škotske višestruke prelome kostiju na licu i vjerovatno će biti podvrgnut operaciji, saopštio je danas Fudbalski savez Mađarske.

U 68. minutu susreta između Mađarske i Škotske u Štutgartu, Barnabas Varga se žestoko sudario sa škotskim golmanom Angusom Ganom. Dobio je jak udarac u lice, a potom je i tjemenom udario o zemlju pri padu.

Poslije prve pomoći ukazane na terenu, okružen saigračima koji su držali ćebe kako bi ga sakrili od kamera, Varga je prevezen u bolnicu.

"Nekoliko kostiju na licu Varge je slomljeno. Takođe je zadobio i potres mozga. On će najvjerovatnije biti podvrgnut operaciji", naveo je mađarski Savez.

Mađarska je golom u nadoknadi vremena pobijedila Škotsku sa 1:0, a saigrači su taj trijumf posvetili Vargi.

"Bio je to strašan trenutak, vidjeti Barnabasa u takvom stanju. Borili smo se za njega, željeli smo da pobijedimo za njega i srećni smo što smo to uspjeli da postignemo. Posvećujemo je njemu", rekao je vezista Mađarske Ronald Šalai.

Bonus video: