Montela na udaru, brani ga Čalhanoglu

“Ako postoji rizik od povrede - zašto je onda Arda Guler uopšte igrao”, pita se renomirani “Hurijet”

6895 pregleda 0 komentar(a)
Igrači ga brane od javnosti: Montela, Foto: Reuters
Igrači ga brane od javnosti: Montela, Foto: Reuters

Turska nije imala šansi protiv Portugala u drugom kolu grupe F, ali i uprkos porazu 3:0 je u dobroj situaciji pred posljednji meč sa Češkom.

Timu Vinćenca Montele bi i remi donio plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, ali neuspjeh u duelu sa favoritom je ostavio posljedice i natjerao turske medije da postave nekoliko pitanja italijanskom stručnjaku.

Montela je dočekao određene kritike prije svega jer je Arda Guler ostao na klupi, a onda i zato što je mladog asa Real Madrida na teren poslao 20 minuta prije kraja kada je utakmica već bila riješena i kada je Portugal vodio 3:0...

- Arda je osjetio umor, postojao je rizik od povrede - rekao je kasnije Montela.

I tek tada je još više zbunio javnost.

“Ako postoji rizik od povrede - zašto je onda uopšte igrao”, pita se renomirani “Hurijet”.

Inače, Arda je današnji trening odradio sam, što je još više podgrijalo nezadovoljstvo javnosti.

Arda je u debitantskoj sezoni u Realu imao dosta problema sa preponama, a na otvaranju Eura je bio veoma dobar u trijumfu nad Gruzijom kada je i postigao evrogol za 2:1...

“Ako je umor, kako kaže Montela, od čega je - od toga što je uglavnom sjedio na klupi tokom klupske sezone”, nije imao milosti “Hurijet” ni prema selektoru ni prema 19-godišnjaku.

Navijače je zbunilo i to što se Arda zagrijavao od početka drugog poluvremena, a ušao onda kada gotovo ništa nije mogao da promijeni. Javnost je ta koja postavlja pitanja, Montela nudi nekonkretne odgovore, a čini se da makar atmosfera u reprezentaciji Turske nije narušena. Tako je Guler na tekstove u medijima odgovorio na Instagramu, gdje je ostavio sliku na kojoj je zagrljen sa Montelom.

“Nemojte prestati da nas podržavate, a mi ćemo dati sve da vas ponovo obradujemo”, napisao je Guler.

U zaštitu Montele je stao i kapiten Hakan Čalhanoglu:

- Selektor je donio jedinu ispravnu odluku. Arda je osjetio bol u preponi na treningu, inače je bio planiran kao starter. Odluka stručnog štaba i igrača je bila da ne igra od početka i da eventualno uđe u drugom poluvremenu - istakao je Čalhanoglu.

Bonus video: