Holandija vjeruje da može da bude prva, Austrija se nikoga ne plaši

“Lalama” bod dovoljan za osminu finala, ali Ronald Kuman vjeruje da njegov tim može da bude ispred Francuske

4418 pregleda 1 komentar(a)
Kuman najavljuje ofanzivu Holandije, Foto: Reuters
Kuman najavljuje ofanzivu Holandije, Foto: Reuters

Holandija je lider grupe D i u duelu sa Austrijom joj je dovoljan i bod da se domogne osmine finala Evropskog prvenstva.

Sve je, ipak, otvoreno, jer računicu imaju i Austrijanci pred večerašnji okršaj na Olimpijskom stadionu u Berlinu (18 sati) koji su nakon poraz na startu od Francuske rutinski savladali Poljsku.

“Lale” imaju ulogu makar blagog favorita, ali...

- Bilo je momenata u meču sa Francuskom kada nismo izgledali dobro na terenu. Lako smo dozvolili protivniku da kreira opasne šanse, nismo dobro pritiskali. U drugom poluvremenu nismo imali strpljenja, žurili smo. Nadam se da ćemo to promijeniti na utakmici protiv Austrije - rekao je selektor Ronald Kuman.

e3d3
foto: Sofascore

Upravo u meču sa Francuskom je Kumanov tim pokazao koliko može da bude neugodan i čini se da je blizu da osmi put na posljednjih devet evropskih prvenstava prođe grupu.

- Mogli smo i da dobijemo tu utakmicu. Da se ne vraćam na gol koji nam je poništen. Kako god, imamo još 90 minuta - možemo da budemo drugi i treći na kraju, ali može da se otvori i da dođemo do prvog mjesta. To je naš cilj - dodao je Kuman.

Austrija je sa tri boda u dobroj poziciji, bod bi je gotovo sigurno odveo u osminu finala kao jednu od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, ali sastav Ralfa Rangnika se ne plaši nikog. Nije imao sreće protiv Francuza - kada je izgubio autogolom Maksimilijana Vebera, a onda je protiv Poljaka bio neumoljiv.

- Imamo samopouzdanja nakon pobjede nad Poljskom. Svi su očekivali da slavimo, pa smo morali i da se izborimo sa tom vrstom pritiska. Protiv Holandije će biti mnogo teže, ali ova ekipa ima kvalitet i vjeruje da možemo da igra sa svima - poručio je Rangnik.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: