Slovenija sanja 1. mjesto, Sautgejt obećava jaču Englesku

"Albion" ima nekoliko opcija na putu ka osmini finala, "zmajčeki" bi pobjedom mogli i do vrha tabele - meč u Kelnu igra se od 21 sat

6899 pregleda 1 komentar(a)
Može li Slovenija do osmine finala: Žan Karničnik i Andraž Šporar, Foto: Reuters
Može li Slovenija do osmine finala: Žan Karničnik i Andraž Šporar, Foto: Reuters

Slovenija je pred posljednjih 90 minuta grupe C bez poraza, ali da bi bila siguran putnik u osminu finala Eura moraće da slavi protiv evropskog giganta Engleske.

Selekcije Matjaža Keka i Gereta Sautgejta srešće se u 21 sat u Kelnu - "zmajčeki" jure trijumf da bi bili mirni i za moguće prvo mjesto pred nokaut fazu, dok "albion" jedini ima nekoliko opcija za osminu finala.

Ipak, čini se da bi Sautgejta i ostrvsku javnost u ovom momentu zadovoljilo samo prvo mjesto u grupi...

Engleska - Slovenija grafik
foto: Graphic News

Kejn odgovorio Linekeru

Engleska nikog nije impresionirala, ali sa četiri od mogućih šest bodova makar naizgled kontroliše stvari u grupi. I ako savlada Sloveniju, Sautgejt će moći da kaže da je njegov tim uradio dobar posao na putu ka osmini finala.

- Znamo da možemo bolje. Vidjećete jaču Englesku - poručio je Sautgejt.

Pritisak je ogroman, o tome je pričao i vezista Deklan Rajs.

- Očajnički želimo da uradimo nešto veliko i nešto što će pamtiti generacije, ali mislim da je na naša leđa stavljeno previše pritiska - kazao je vezista Arsenala.

Kapiten Hari Kejn je odgovorio na kritike bivšeg napadača, a sada komentatora Garija Linekera.

- Cijenim mišljenje svakog, posebno nekadašnjih reprezentativaca, ali zaslužujemo malo više poštovanja. Ti što nas kritikuju i koriste ne baš prikladne riječi su takođe igrali za Englesku - i šta su osvojili? Nije to tako jednostavno - rekao je napadač Bajerna, strijelac u remiju s Danskom.

efrf
foto: Sofascore

Kek: Siguran sam da ovo neće biti i posljednji izazov

Slovenija za prolaz treba da pobijedi favorita. I bila bi prva u slučaju da slavi, a Danska ne dobije Srbiju...

- Odlučujemo o svojoj sudbini, ali imamo ogromno poštovanje prema Engleskoj, koja je nevjerovatan tim. Mislim da je ovo najteži ispit za moj tim do sada, ali sam siguran da neće biti i posljednji izazov. Potrošili smo mnogo emocija u duelu sa Srbijom, ali smo kasnije spustili loptu i sagledamo sve dobro i loše što se dogodilo. Neke stvari smo mogli bolje, na neke nismo mogli da utiče, ali obećavam da će Slovenija biti spremna za veliki meč - kaže selektor “zmajčeka” Matjaž Kek.

Engleskoj se ne prijeti.

- Pogledajte ta imena igrača i klubova u kojima nastupaju. Za Englesku turnir kao da tek sada počinje, ali mi ne želimo da ovo bude naša posljednja utakmica na turniru - zaključio je Kek.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: